SEKA'ya 1 Mart'a kadar süre

Güncelleme Tarihi:

SEKAya 1 Marta kadar süre
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2005 15:15

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç görüşmesine SEKA özelleştirilemesi damgasını vurdu. Görüşmede Erdoğan’ın 1 Mart’a kadar SEKA’nın boşaltılmayacağı yönünde söz verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Görüşmede SEKA özelleştirmesi başta olmak üzere Başbakana teklif ve önerilerde bulunduklarını ifade eden Kılıç SSK konusunu da dile getirdiklerini söyledi. Kılıç Başbakan Erdoğan’ın konuyla ilgili değerlendirmede bulunacağını söylediğini belirterek "Biz de çalışanlarla görüşerek ne yapacağımızı değerlendirip bir çıkış yolu bulacağız" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 1 Mart’ta gerçekleşecek Türk-iş Başkanlar Kurulu toplantısına kadar SEKA’yı boşaltmayacağı yönünde tahhütte bulundu. Türk- İş’in konuyla ilgili olarak İzmit’te bir toplantı yapacağı ve konuyu etraflıca değerlendireceğini ilettiği öğrenildi. Toplantıda ayrıca Başbakan Erdağan’ın SEKA’ya ilişkin alternatif çözümler önerdiği de kaydedildi.

TÜRK-İŞ BAŞBAKAN’DAN ELİ BOŞ DÖNDÜ

Türk-İş, başta SEKA’da yaşananlar olmak üzere çalışma hayatıyla ilgili sorunların çözümü için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmede umduğunu bulamadı. Türk- İş Başkanı Salih Kılıç, "Olumlu bir görüşme olmadı" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan’ın Türk-İş’in taleplerine olumlu yanıt vermediği öğrenildi. SEKA’nın çalışması talebiyle giden Türk-İş yöneticilerine Başbakan Erdoğan’ın, bugüne kadar verilen kararlardan geri dönüş olmayacağı karşılığını verdiği öğrenildi.

TÜRK-İŞ'TEN ERDOĞAN'A ÖZELLEŞTİRME MEKTUBU

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç ve Yönetim Kurulu üyeleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ederek, taleplerini bir mektupla ilettiler. Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, Petkim, Türpaş, Telekom, Tekel gibi stratejik önemdeki kuruluşların bulunduğu kurumların özelleştirilmesi konusundaki duyarlılıklarının devam ettiğini belirterek, Erdoğan’dan özelleştirme ile ilgili kararların yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!