SEKA işçisine son uyarı

Güncelleme Tarihi:

SEKA işçisine son uyarı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2005 01:48

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, SEKA’daki işçilerin üzerinden bir kısım partilerin istismar, siyaset yaptığını belirterek, ‘Tekliflere rağmen bu direniş devam ederse, korkarım ki bugün kendilerini desteklemeye gelenler bir kenara çekilir, oradaki işçilerimiz, yasalarla, yargıyla, devletin güvenlik güçleriyle karşı karşıya kalabilirler’ dedi.

İKİYÜZLÜLÜK VAR:

Dün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Çiçek, hükümetin işçilere sunduğu çözüm tekliflerini de şöyle anlattı: ‘Fabrikada çalışan 700 işçiden 100’ü zaten emekliye ayrılacak. 200 işçiye Akdeniz müesseselerinde iş öneriyoruz ve içlerinden hangilerinin gideceğine kendileri karar verecek. Diğer kalan işçilerimizin de mağdur olmaması için elimizden geleni yapacağız. Bu konuda Başbakan Erdoğan’ın da taahhüdü bulunmaktadır.

SON ÇAĞRI:

Çiçek, işçilerin eylemlerine son vermemeleri halinde, durumun yargıya intikal etmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Çiçek, şöyle konuştu: ‘Hükümet adına bu yaptığımız son çağrıdır, inanıyorum ki durumu etraflıca, soğukkanlılıkla değerlendirirler. Biz onların hiçbirisinin bu noktada sıkıntıya düşmesini istemiyoruz. İhbar ve kıdem tazminatları bankalara bloke edilmiştir. Alternatiflerden birini tercih etmek suretiyle biz kendilerine yardımcı olmaya çalışırız. Ama tüm bunlara rağmen ‘yok’ deniyorsa, korkarım ki bir süre sonra kanunla, yasalarla karşı karşıya kalmış olurlar. O takdirde, bugün ziyaretlerine gidenlerin hiçbirini de etraflarında göremezler.’

Ecevit’in imzası var

Adalet
Bakanı Cemil Çiçek, SEKA ile ilgili henüz bir çözüme ulaşılamadığını söyledi. 15.7.1998’de Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararında, SEKA’nın özelleştirilmesine ilişkin dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz ve Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit ile ilgili bakanların imzalarının bulunduğunu anımsatan Çiçek, ‘Bunun altında Sayın Ecevit’in imzası var. Bu karara rağmen geçtiğimiz günlerde o dahi, bu kararı alan sanki kendileri değilmişçesine, oralarda ziyaret yapmakta. 700 işçinin üzerinden insanlar siyaset yapma gayretindedir’ diye konuştu. DSP Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada ise SEKA’nın 55’inci hükümet döneminde özelleştirme kapsamına alındığı, Ecevit’in 11 Ekim 1998’de, ‘SEKA işçilerinin işsiz kalmasını önlemek için hiçbir hak kaybına yol açmaksızın fabrikalarını elden çıkarmama kararı aldık’ sözlerine yer verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!