Şehir içi görüşmede alan kodu uygulaması

Güncelleme Tarihi:

Şehir içi görüşmede alan kodu uygulaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2009 15:09

TurkNet Murahhas Üyesi ve Genel Müdürü Cem Çelebiler, şehir içi görüşmelerin rekabete açılmasında, aynı alan kodu altındaki abonelerin, farklı alan kodları çevirmek zorunda kalmadan başka işletmeci abonelerini arayabilmeleri gerektiğine inandıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Çelebiler, yaptığı yazılı açıklamada, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) sabit telefon hizmetleri (STH) işletmecilerinin farklı alan kodlarından abone numarası tahsis etmesine ilişkin kararının şehir içi telefon görüşmeleri alanında rekabeti kısıtlayıcı nitelikte olabileceğini ifade etti. Çelebiler, şunları kaydetti:

“Türk Telekom aboneleri aynı şehirdeki bir başka Türk Telekom abonesiyle alan koduna gerek olmadan yalnızca 7 haneli telefon numarası çevirerek görüşebilirken, bu karar aynı şehirdeki bir alternatif işletmeci abonesini arayabilmek için alternatif işletmecilere ayrılan alan koduyla birlikte 10 haneli numara çevrilmesini gerektiriyor. Bu durumda hem abonelerin daha uzun numara ezberlemeleri gerekiyor hem de alan kodları açısından bir karışıklık meydana geliyor. Buna ek olarak abonelerin 10 haneli numara çevirmenin daha yüksek ücretli olacağı yanılgısına düşmelerine yol açılıyor. Bu da işletmeciler açısından rekabeti güçleştirecek bir durum oluşturuyor.”

Haberin Devamı

Şehiriçi görüşmelerin tüketicilere fiyat/performans dengesine göre seçim yapma şansı ve daha ekonomik görüşme imkanı tanıyacağına işaret eden Çelebiler, “TurkNet olarak aynı alan kodu altındaki abonelerin, işletmeciler arasında bir ayrım olmaksızın farklı alan kodları çevirmek zorunda kalmadan başka işletmeci abonelerini arayabilmeleri gerektiğine inanıyor, işletmecilere farklı alan kodu tahsisine yönelik bu kararın geri alınmasının rekabetin önünü açacağını ve yukarıda belirttiğimiz yararların elde edilmesine katkıda bulunacağını düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!