Seçim tamam reform zamanı

Güncelleme Tarihi:

Seçim tamam reform zamanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2018 22:14

İş dünyası temsilcileri Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nin ardından, Türkiye’nin gündeminin ekonomi ve yapısal reformlar olmasını istiyor. Seçimlere katılım oranına dikkat çeken iş dünyası temsilcileri, “Yüksek katılımla Türkiye adeta demokrasi dersi vermiştir. Uzun süredir Türkiye’nin gündeminde seçim vardı. Artık bu engel de kalkmış oldu. Ülkemizin hedeflerine ulaşması için tüm ekonomik ve yapısal reformlara destek vermek üzere hazırız” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: Yeni yönetim sistemi, ülkemizde istikrar ve güvenin daha da güçlenmesi açısından büyük bir fırsattır. Türkiye’nin son yıllarda elde ettiği tüm kazanımların temelinde güven ve istikrar yatıyor. Dolayısıyla önümüzdeki yeni dönemde bu güven ve istikrarla yeni bir sıçrama gerçekleştirmek mümkündür. Ülkemizde son 3 yılda 4 farklı seçim süreci yaşadık. Artık ekonomiye, reformlara odaklanarak geleceğin büyük Türkiye’sini inşa zamanıdır.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD): Seçimlerin ardından, 21. yüzyılda Türkiye’ye yakışan güçlü bir demokrasi sınavımız devam ediyor. Şimdi yeni yasama ve yürütme erkinin acil olarak odaklanması gereken kapsamlı bir politika ve reform gündemi var: Hukuk devletinin ve özgürlüklerin en ileri demokrasiler düzeyinde tesisi, yüksek enflasyon ve cari açık sorunlarının çözümüne yönelik akılcı bir ekonomi programı ve mali disiplin, bağımsızlığı ve kararları ile ulusal ve uluslararası düzeyde güven veren bir Merkez Bankası ve tüm kurumlarda liyakat temelli atama sistemi, vergi reformu ile verginin tabana yayılması ve kayıt dışılık ile etkin mücadele, 4. Sanayi Devrimi’nin temeli olan dijital dönüşüme ve doğayla uyumlu nitelikli büyümeye uygun bir kalkınma anlayışı, Türkiye’nin en önemli küresel güçlerinden birinin insan kaynakları olduğunun bilinciyle ve toplumsal uzlaşma içinde hazırlanacak köklü bir eğitim reformu, eğitim, çalışma yaşamı, karar alma ve toplumsal yaşamın her alanında kadın-erkek eşitliğinin sağlanması, Avrupa Birliği’ne uyum sürecinin hızlanması.

Haberin Devamı

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken: Seçimin ilk turda sonuçlanması son derece hayırlı olmuştur. Yeni hükümet kurulur kurulmaz öncelikli olarak halkın sorunları ile ilgilenilmeli ve ekonomideki yapısal reformlar bir an önce hayata geçirilmeli. Esnafın öncelikli sorunlarını ve taleplerini yeni hükümetin tüm üyeleriyle en kısa sürede paylaşacağız.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak: DEİK olarak, bu yeni dönemde de, her zamanki gibi, Türkiye’nin ekonomik gücünü tüm dünyada başarıyla temsil etmeye devam edeceğiz. Türk iş dünyasının tamamını buluşturan bir platform olarak, gerek yabancı yatırımların gerekse ülkemiz dış ticaretinin artması için yürüttüğümüz ticari diplomasi faaliyetlerini, daha da yüksek bir motivasyonla sürdüreceğiz.

Haberin Devamı

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem: YASED olarak temennimiz Türkiye’nin refah içinde yarınlara ulaşmasıdır. Ülkemizin, global ekonomiye entegrasyonunu artırarak kalkınma sürecini devam ettirmesi ve yatırım ortamını iyileştirecek ekonomik ve yasal makro reformların hızla hayata geçirilmesi yeni dönemde de önem taşımakta. Yeni dönemin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan: Şimdi vakit, meselemiz Türkiye’dir diyerek ülkemiz için canla başla çalışma vaktidir. Hem Cumhurbaşkanımıza hem de meclisimize, yeni icraat döneminde başarılar dileriz.

Haberin Devamı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyükekşi: Türkiye demokrasiye olan inancını, bugün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimlerinde vatandaşlarının yüksek katılımı bir kez daha göstermiştir. Başarılı geçen seçim döneminin ardından ihracat ailesi olarak beklentimiz her zamanki gibi istikrarlı bir 5 yıllık dönem ve hızlı karar alınmasını sağlayacak yeni sistemin bileşenlerin tam anlamıyla uygulanması olacaktır. Bizler de ekonominin en önemli aktörlerinden biri olarak yeni yönetimle yapıcı ve uyumlu çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Sanem Oktar: KAGİDER bundan sonra Türkiye’de istikrarı, birlik ve beraberliği güçlendirecek adımlar atılması ve hızlı bir normalleşme sürecine girilmesini beklemekte. Makro ekonomik göstergelerinin normal seyrinden saptığı ve ekonominin “kırılgan” koşullarla karşı karşıya kaldığı böyle bir dönemde Türkiye’nin olağanüstü hal rejimini hızla geride bırakması ve gerekli reformları yaparak adalet sistemini güçlendirmesi büyük önem taşımaktadır.

Haberin Devamı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar: Seçimlerin milletimize yakışır şekilde, huzur içinde, yüksek katılım ve olgunlukla gerçekleştirilmiş olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Şimdi hızla seçim süreci geride bırakılmalı, toplumun bütün kesim ve sektörleri topyekûn olarak ülke sorunlarına ve menfaatlerine odaklanmalıdır.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan: Yeni yönetim modeli Cumhurbaşkanlığı sisteminin ilk seçimine halkımızın yüksek katılım sağlaması dünyaya örnek olacak bir davranıştır. Halkımız sorunlarına ve beklentilerine yönelik çözümü her zaman olduğu gibi seçimlerde ve sandıkta görüyor. Demokrasi adına bu önemli ve kıymetli bir toplumsal özelliğimizdir. Oluşan neticelerin hayırlı olmasını diliyoruz.

Haberin Devamı

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir: Seçimin galibi Türkiye olmuştur. Türkiye,  bu seçimlerle tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Bu seçimle ilk defa uygulanacak Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi ile Türkiye yeni bir hikaye yazacaktır. Seçimler geride kaldı, belirsizlik sona erdi. Artık tüm gücümüzle işimize dönelim, üretime, ihracata ve bu ülkeye katkı vermeye devam edelim. Bundan sonra Türkiye’yi hedeflerine ulaştıracak reformlara ve özellikle ekonomiye odaklanmamız gerekir.

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUT-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas: Bugünden itibaren bulutların dağıldığı, ekonominin pozitif etkilendiği bir havayı soluyacağız. 2023 hedeflerine giden yolda önemli bir viraj geçildi. Yeni sistemle birlikte bürokrasinin azaldığı, ekonomiye pozitif yansımaların olduğu,  üretim, ihracat ve işsizliğin iyileştirildiği bir dönemi yaşayacağız. Yapısal reformlara öncelik verilmesini bekleyeceğiz. İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım: Bizler, yeni dönemde istihdamın ve kalitenin artmasını sağlamak için daha fazla çalışmaya başlayacağız. Diğer taraftan inşaat sektörü olarak yeni dönemde hükümetten beklentilerimiz; bürokrasinin azalması, kentsel dönüşümün önündeki engellerin kaldırılması, dövize bağlı olmayan yerli üretimin daha fazla kullanılmasının teşviki ve KDV teşviklerinin kalıcı hale gelmesi şeklinde sıralanabilir.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır: Kazanan demokrasimiz olmuştur. Turizm dünyasının temsilcileri olarak, her zaman istikrardan ve büyüyen Türkiye’den yana olduk. Belirsizlik ortamının kalkması ile ekonomide ve turizm sektöründe canlılık artacaktır. Turizm, Türkiye ekonomisinin vazgeçilmezidir. Bu dönemde yapısal reformlar hızlandırılmalı ve ekonomi ana gündem maddesi olmalıdır.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç: Geçen 16 yılın tecrübesi ve ortaya konulan büyük başarılarla oluşan ekonomik birikim, artık Türkiye’yi yeni bir kulvara ve eşiğe taşımıştır. Bu eşik de 24 Haziran seçimleriyle birlikte başarıyla geçilmiştir. Tabiri caizse, 24 Haziran seçimleriyle Türkiye ekonomisi otoban hızına kavuşacaktır. Siyasal istikrarın olmadığı yerde ekonomik istikrarın ve güvenin olması mümkün olamaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!