Sebzeye bayram zammı

Güncelleme Tarihi:

Sebzeye bayram zammı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2009 10:12

Sebzeye talebin Kurban Bayramı dolayısıyla artması fiyatları yüzde 50-100 oranında yükseltti.

Haberin Devamı

Adana Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürü Mustafa Berktaş, Kurban Bayramı öncesi sebzeye talebin arttığını, bu durumun halde yoğun mesai yaşanmasına neden olduğunu söyledi.

Özellikle salata yapımında kullanılan ürünlerde yönelinmesinin fiyatlara da yansıdığını anlatan Berktaş, “Tüm sebze ürünlerinin fiyatlarında yüzde 50-100 oranında artış oldu. 30 kuruş olan domates 60 kuruşa, 40 kuruş olan salatalık 80-90 kuruşa, 40 kuruş olan salatalık 60 kuruşa, 25 kuruş olan marul 50 kuruşa, limon ise 40 kuruştan 60 kuruşa yükseldi” dedi.

Berktaş, Kurban Bayramı'nda üç gün halin kapalı olacağını belirterek, bu durumun da fiyatları artıracağınını ifade etti.

Berktaş, talep artışı nedeniyle zamlanan ürünlerin fiyatlarının, bayram sonrasında da artmasının beklendiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Kış sezonu nedeniyle tarlalardaki son hasatlar sonrasında sera ürünlerinin piyasaya çıktığını anlatan Berktaş, “Sera ürünlerinin maliyeti daha yüksek oluyor. Bunun yanı sıra yılbaşının da yaklaşması ürünlere olan talebi üst seviyelerde tutar. Bu nedenle bayram sonrası fiyatların daha da artmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Berktaş, meyve fiyatlarının üretimin bol olması nedeniyle normal seyrinde olduğunu belirterek, hurmanın 40, mandalinanın 60, portakalın 50, elmanın cinsine göre 40 kuruş ile 1 lira arasında satıldığını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!