Sazak: TOBB iyi çalışsa TÜSİAD'a gerek olmazdı

Güncelleme Tarihi:

Sazak: TOBB iyi çalışsa TÜSİADa gerek olmazdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fahri danışmanı olan işadamı Güven Sazak, milliyetçi işadamlarına tek adres olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ni (TOBB) gösterdi. Güven Sazak, TOBB'un iyi çalışması halinde iş dünyasının TÜSİAD gibi başka bir örgüte ihtiyacı olmayacağını savundu.

MİLLİYETÇİ işadamları alternatif örgüt çatısı altında toplanma çalışmalarını sürdürürken, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fahri danışmanı işadamı olan Güven Sazak, milliyetçi işadamlarına tek adres olarak TOBB'u gösterdi.

12 Eylül öncesinde öldürülen dönemin MHP'li Gümrük ve Tekel Bakanı Gün Sazak'ın kardeşi Yüksel İnşaat'ın patronu işadamı Güven Sazak, ‘‘Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) diye resmi ve iyi bir kuruluş var. TOBB, aktivitesini tam olarak gösterirse o zaman başka kuruluşlara ihtiyaç yok’’ dedi. ‘‘Orta Anadolu ve Güneydoğu'daki sanayicilerimizin sesini duyurabilmesi için TOBB'da birleşmeleri, parçalanmamaları lazım’’ diyen Güven Sazak, milliyetçi işadamlarına şu mesajı verdi:

‘‘MİSİAD dendi, Milliyetçi Sanayici İşadamları Derneği dendi... Geçmişte böyle teşebbüsler oldu daha önce. Böyle bir teşebbüsün içinde benim de bulunmamı istediler ve sonra askıya alındı, öylece kaldı. Ben şu an için böyle bir aktivite içinde olmayı düşünmüyorum. Ben, TOBB'un daha aktif olması gerektiğine inanıyoruz. Şahsen fikrimiz şudur: Bugün Anadolu'da ihracat artık kasabalardaki sanayiciye kadar yayıldı. TOBB, Anadolu'nun her köşesine kulak verir hale geldiği zaman zaten başka kuruluşlara gerek kalmaz. TOBB'un mevcut bir aktivitesi var, bunun artırılması ve İstanbul'daki duyarlılığın Anadolu'nun her noktasında gösterilmesi lazım.’’

TOBB yönetiminde aktif olarak görev almayı düşünmediğini söyleyen Güven Sazak, ‘‘İşlerimizde ciddi büyüme var. Politikada da, TOBB'da da görev almak istemiyorum. Bir işadamı olarak tabii ki üyesiyiz TOBB'un. Bir fikir sorulduğu zaman hizmetimizi sunarız, ama böyle bir talebimiz yok’’ dedi.

TÜSİAD'A GEREK YOK

Güven Sazak, Türkiye'nin dev firmalarını çatısında toplayan Türk Sanayici ve İşadamları Derneği'ne (TÜSİAD) neden üye olmadığını şöyle açıkladı:

‘‘Teklif gelmedi, ben de hiç düşünmedim.’’

TÜSİAD'ın ciddi ve aktif, devlet üzerinde etkili bir kuruluş olduğunu hatırlatan Güven Sazak, TOBB'un iyi çalışması halinde TÜSİAD'a gerek olmadığını söyledi. Güven Sazak, şöyle devam etti:

‘‘TOBB iyi çalışırsa TÜSİAD'a ne gerek var. Devleti onlar yönetiyor diye yorumlar yapılıyor, gerçek payı da olabilir. Belirli güçler biraraya geliyor. Ama Türkiye'de o belirli güçlerin değil, kalkınmayı sağlayan, gayret içinde olan ihracatçı sanayicinin de yüreklendirilmesi lazım.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!