Savcı Erol Aksoy'un beraatını istedi

Güncelleme Tarihi:

Savcı Erol Aksoyun beraatını istedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2011 14:13

"Bankalar Kanununa muhalefet" iddiasıyla 19 kişiyle birlikte el konulan İktisat Bankasının eski sahibi Erol Aksoy’un yargılandığı davada, savcı görüşünü açıkladı. Savcı, tüm sanıklar hakkında "zimmet" ve diğer suçların yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatlerini istedi.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Erol Aksoy ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Selamettin Celep, sanık Erol Aksoy ve diğer sanıklar hakkında "hizmet sebebiyle emniyeti kötüye kullanma", "banka zimmeti" suçlarından kamu davasının açıldığını ancak suçların yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatlerini istedi.

ZAMAN AŞIMI NEDENİYLE ORTADAN KALDIRISIN TALEBİ

Erol Aksoy ve diğer sanıkları hakkında ana dava ile birleşen "hizmet sebebiyle emniyeti kötüye kullanma", "haksız menfaat sağlayarak bankaya zarara uğrattıkları", "yetkili merciin emirlerine aykırı hareket etmek ve gerçeğe aykırı beyanda bulunmak" suçlarından açılan davaların da zaman aşımı nedeniyle ortadan kaldırılması gerektiğini ifade eden Savcı Celep, sanıklardan Erol Aksoy, Ahmet Tanju Oğuz, Ufuk Fatma Altın ve Ahmet Demet’in "Rusya ve Irak alacakları" ile ilgili zimmet suçundan açılan dava ile "Faiz indirimi" ile ilgili açılan davadan beraat etmeleri gerektiğini belirten savcı Celep, sanıklar hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasını istedi.

SAVCI KAYIP TABLOLARDAN DA BERAAT İSTEDİ

Savcı Celep, Erol Aksoy hakkında ana dava dosyasına ek iddianame olarak gönderilen ve banka envanterindeki bazı değerli tabloların kayıp olduğuna yönelik iddialara ilişkin suçun maddi delillerin bulunmadığı ve suçun işlendiğinin sabit olmadığını belirterek Aksoy’un bu suçtan da beraat edilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının mütalaa karşı beyanda bulunmaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, İktisat Bankasının zarara uğratılmasına ilişkin olarak, olay tarihinde Yönetim Kurulu Başkanı olan Erol Aksoy ile Yönetim Kurulu üyeleri ve diğer yetkililer Cüneyt Sel, Cenap Önal, Ertuğrul Ihlamur, Fikri Güler, Hüseyin Derin Yarsuvat, Ahmet Tanju Oğuz, Ufuk Fatma Atın, Ahmet Demet, İnci Günay Aksoy ve Mehmet Gür’ün, "Bankalar Kanununa muhalefet ettikleri" iddiasıyla, 6 ay ile 12 yıl arasında değişen çeşitli hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!