Satış baskısı devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Satış baskısı devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2001 18:33

Hızlı yükselişin ardından cuma günü ikinci seansta başlayan düzeltmeye gelen tepki ile endeks 246 puan yükseldi. Satış baskısı devam ediyor.

Endeksin 7 binli seviyelerden başlattığı yükselişle cuma günü seans içinde başlayan ve 650 puana ulaşan düzeltme hareketi devam ediyor. Endeksteki yükselişin yaklaşık 1000 puanlık son bölümünün yüzde 61'ine denk gelen ilk satış dalgası ile ortaya çıkan 650 puanlık düşüşün ardından yine bu düşüşün yüzde 61'ine denk gelen ikinci bölüm ile kaybın (seans içindeki en düşük nokta olan 9 bin 964'ten itibaren) yaklaşık 360 puanlık geri alma ile endeks günü 10 bin 327 puandan kapattı.


Düşük işlem hacmi ile yaşanan bu yükseliş, cuma günkü yazımızda belirttiğimiz gibi düzeltme hareketi içinde son satış fırsatıydı. Teknik göstergelerin aşırı alım bölgesinde olması ve sat sinyali vermesi bugünkü tepki alımlarının ardından düşüşün sürebileceğini gösteriyor.

Ancak seansın gün içi zirvesinden yapılması, bunun ilk iki bölümdeki gibi hızlı değil daha yavaş olabileceğini gösteriyor. Muhtemel hedef 9 bin 300/400 aralığı. (tradecnet.com)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!