Satın almalarda büyük dalga

Güncelleme Tarihi:

Satın almalarda büyük dalga
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2011 00:00

Geçen yıl satın alma ve birleşmelerle ilgili tüm öngörüler yanıldı. Çünkü beklentilerin çok üzerinde bir gerçekleşme ile karşı karşıyayız. 10-13 milyar dolar olan tahminlere karşılık rakamı açıklanan işlemlerin büyüklüğü 26.6 milyar dolar oldu. Açıklanmayanlarla birlikte rakamın 30 milyar doları bulması bekleniyor. Bu yıl ise çok daha güçlü bir dalga bekleniyor.

Ekonomist Dergisi, geçen seneki satın almalarla ilgili çok kapsamlı bir araştırma yaptı. Araştırmaya göre 2010 yılında toplamda 217 yerli ve yabancı işlem gerçekleşti.
 
Yerli yabancı dağılımına bakıldığında 217 işlemin 139’unu yerli yatırımcılar gerçekleştirdi. Değeri açıklanan 95 yerli işleminde 16.6 milyar dolar işlem hacmine ulaşıldı. Yabancı tarafında ise gerçekleşen 77 işlemin değeri açıklanan 42’sinde 9.9 milyar dolar büyüklük oldu.
2010 yılında yaşanan bu artışta en önemli faktör, 11 adet elektrik dağıtım bölgesi ( 12.4 milyar dolar), 1.2 milyar dolarlık Başkent Doğalgaz ve küçük kapasiteli HES’lerin özelleştirme projeleri oldu. 
 
Geçen sene yerliler arasında el değiştiren şirketlerin listesi için tıklayınız...
Haberin Devamı

Geçen sene yabancılar tarafından alınan şirketlerin listesi için tıklayınız...

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!