Sarkozy’nin bakanı Cem Uzan’ın hamisi

Güncelleme Tarihi:

Sarkozy’nin bakanı Cem Uzan’ın hamisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2013 00:00

Fransız dergisi Le Canard Enchaine, eski İçişleri Bakanı Caude Gueant’ın, ülkede kaçak yaşayan Cem Uzan’ın hamiliğini yaptığını ileri sürdü ve eski bakanın 4 yıldır Uzan’a kol kanat gerdiğini yazdı.

Haberin Devamı

Fransa’da birçok büyük skandalı ortaya çıkarmasıyla tanınan mizah gazetesi ‘Le Canard Enchainé’ Sarkozy’nin eski İçişleri Bakanı Claude Gueant’ın, kaçak Türk işadamı Cem Uzan’ın hamiliğini yaptığını ortaya çıkardı. Haberde, 2011-2012 arası İçişleri Bakanlığı yapan Gueant’ın, 4 yıldır Cem Uzan’ kol kanat gerdiği belirtildi. Gazete, Gueant’ın Türkiye’de 53 yıl hapis cezasına çarptırılan Uzan’a siyasi iltica hakkı tanınmadığı halde yardımcı olduğunu yazdı.

KANIT E-POSTA

Le Canard Enchaine, Claude Gueant’ın Uzan’a desteğini kanıtlayan bir de e-posta yayınladı. Uzan’ın bir danışmanından İçişleri Bakanlığı’na gönderilen 20 Haziran 2013 tarihli yazıda, “Dün Uzan dosyasını 2009 yılından beri takip eden Claude Gueant’dan bir mesaj aldım. Bu mesajda Valiliğe Cem Uzan dosyasında eksik olan belgenin geldiğini belirtiyor. Bu bilgiyi doğrulayabilir misiniz” ricasında bulunuluyor.

ÜRDÜN BAĞLANTISI

Gazeteye göre Cem Uzan ile Claude Gueart arasında Ürdün’e uzanan bir iş ilişkisi, Uzan grubunun Ürdün’deki bir şirketi ile bağlantısı var. İmar Bankası nedeniyle hakkında dava açılan Kemal Uzan ve Hakan Uzan’ın Ürdün’e kaçtıkları ve bu ülkenin vatandaşı olup saklanmaya devam ettiği iddia edilmişti.

Haberin Devamı

Araştırmacı gazete

1915’ten beri haftalık olarak yayınlanan hiciv gazetesi ‘Le Canard Enchaine’ Fransa’da siyasi skandallar ortaya çıkarmakla ünlü. Gazete, 2010 da Cumhurbaşkanı iken Nicolas Sarkozy’nin, gazetecileri Fransız Fizli Servisi’ne takip ettirdiğini ortaya çıkarmıştı. Gazete, eski Dışişleri Bakanı Michèle Alliot- Marie’nin Arap Baharı sırasında, Tunus’taki gösteriler başladığı zaman, devrik diktatör Zeynel Abidin Bin Ali’nin yetkilileriyle özel jete binerek Tunus’ta tatil yaptığını da ortaya çıkarmış, Bakan istifa etmişti.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!