Saniyede 800 milyon işlem yapan merkez

Güncelleme Tarihi:

Saniyede 800 milyon işlem yapan merkez
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 1997 00:00

Haberin Devamı

Garanti Bankası'nın Güneşli'de 18 milyon dolara (3.3 trilyon lira) kurduğu bilgi-işlem merkezi, saniyede 800 milyon işlemi gerçekleştirebilecek bilgisayar altyapısına sahip bulunuyor. Garanti Ticaret adıyla faaliyet gösteren merkezin basına tanıtımını yapan Garanti Ticaret Genel Müdürü Hüsnü Erel, toplam 3 binada 30 bin metrekarelik alanda faaliyet gösterdiklerini söyledi.

1000 kişisel bilgisayar ve 4 ana makinadan oluşan bir bilgisayar ağına sahip olduklarını anlatan Erel, Garanti Bankası olarak bugüne kadar toplam 50 milyon dolarlık (9.2 trilyon lira) bilgi-işlem yatırımı yaptıklarını ve bu rakama 1998 yılında 20 milyon dolarlık ilave olacağını kaydetti.

Garanti Ticaret'in Garanti Bankası dışında Körfezbank, Bankekspres ve bir süre önce Doğuş Grubu'ndan ayrılan Garanti Yatırım Bankası'na da bilgi-işlem ve operasyon hizmeti verdiğini belirten Hüsnü Erel, IBM tarafından geliştirilen C-Mos işlemcili ana makinalar sayesinde saniyede 800 milyon adet işlem yapabilecek bilgisayar donanımına sahip bulunduklarını söyledi. IBM'in en son ürünlerinden biri olan S-390'ı kullandıklarını belirten Erel, tek bir S-390'nın saniyede 360 milyon işlem yapabildiğini kaydetti.

26 BİN AÇIK KART

15 gün önce başladıkları Açık Kart sistemine beklediklerinden yoğun bir taleple karşılaştıklarını da anlatan Erel, 15 günde 26 bin Açık Kart başvurusu gerçekleştirildiğini ve bu başvuruların yüzde 82'sinin olumlu yanıtlandığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!