Sani Şener'e büyük onur

Güncelleme Tarihi:

Sani Şenere büyük onur
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2009 14:09

İNGİLTERE’nin Manchester kentinde düzenlenen Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI EUROPE) yıllık toplantısında, TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

Haberin Devamı

Toplam 440 havalimanın üye olduğu ACI EUROPE’a yılda 1.5 milyar yolcu tarafından kullanıldığını söyleyen Sani Şener, “Konseye katılmak ve sektörümüzün çıkarlarına hem Avrupa’da hem dünya çapında olumlu katkıda bulunmak benim için büyük bir onur. Havalimanı işletmeciliği alanında kısa süre içerisinde bir dünya markası haline gelen TAV Havalimanları Holding olarak, ACI EUROPE içerisinde rolümüzü kuvvetlendirerek, her yıl havalimanlarımızı kullanan milyonlarca yolcu için önemli fayda yaratacağımıza inanıyorum”  dedi.

Havalimanlarının ortak çıkarlarını desteklemek ve havalimanı yönetimi ve işletmelerinde uzmanlığı ve başarıyı artırmayı hedefleyen ACI EUROPE, Avrupa hava trafiğinin yüzde 90’ını kontrol ediyor.

İlgili röportaj: Öğle yemeğini Papermoon'da yiyen CEO'lardan değilim

Haberin Devamı

TAV BÖLGENİN EN BÜYÜK HAVALİMANI İŞLETMECİSİ

Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa İç ve Dış Hatlar Terminalleri ile İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ni, işleten TAV Havalimanları Holding, yurtdışında ise Gürcistan’ın Tiflis ve Batum, Tunus’un Monastir Habib Bourguiba Uluslararası Havalimanı’nı işletiyor. Ayrıca, Antalya Gazipaşa Havaalanı, Tunus’daki Enfidha Zine Abidine Ben Ali ve Makedonya’nın başkenti Üsküp’teki Alexander the Great ile Ohrid’deki St Paul the Apostle Uluslararası Havalimanları’nın işletme hakkını elinde bulunduruyor. TAV Havalimanları Makedonya’nın İştip kentinde yapımını üstlendiği yeni kargo havalimanının işletme hakkını da opsiyonel olarak elinde tutuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!