Sanayide üretim yüzde 7.3 arttı yüzde 7.5 büyüme sinyali güçlendi

Güncelleme Tarihi:

Sanayide üretim yüzde 7.3 arttı yüzde 7.5 büyüme sinyali güçlendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2011 00:00

Büyümenin öncü göstergesi kabul edilen ve 23 aydır kesintisiz artış gösteren sanayi üretimi ekim ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7.3 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı sanayi üretimi bu yılın ekim ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7.3 artarken, aylık bazda değerlendirildiğinde ise bir önceki aya göre artış oranı yüzde 8.6 oldu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, sanayi üretimindeki artışa ilişkin “2005’te başlanan yeni serinin en yüksek rakamına ulaşmış olduk.Sanayi üretim endeksi, geçen ay olduğu gibi bu ay da piyasa beklentilerinin oldukça üzerinde gerçekleşti. Sanayi üretiminde geçen yılın ekim ayında oldukça yüksek bir endeks rakamı vardı. Bu büyük baz etkisine rağmen, yıllık bazda kaydedilen yüzde 7.3 gibi bir artış, ülkenin üretim iştiyakını açıkça gösteriyor” dedi. Ergün, son verilerle birlikte Türkiye ekonomisinin yıl sonu itibariyle güçlü bir büyüme sergileyeceğinin bir kere daha anlaşıldığını belirtti.
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, “Ekimdeki yüzde 7.3’lük artış, yıl sonu için öngörülen yüzde 7.5’lik büyümenin gerçekleşme olasılığını daha da kuvvetlendirdi” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!