Sanayiciye Bahçıvan Başkan

Güncelleme Tarihi:

Sanayiciye Bahçıvan Başkan
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2013 00:00

İstanbul Sanayi Odası’nda (İSO) 12 yıllık Tanıl Küçük iktidarı kaybetti. Seçimi, 1 ay önceden adaylığını açıklayan Erdal Bahçıvan 105 meclis üyesinden 61’inin oyunu alarak kazandı.

Haberin Devamı

Tanıl Küçük ise 43 oyda kaldı. Yeni Başkan Erdal Bahçıvan, zorlu seçim süreci yaşadıklarını belirterek, Tanıl Küçük’e İSO’ya hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Bahçıvan, “Tanıl Bey 20 yıldır yönetim kurulunda ve 12 yıl da Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Kendisine bu büyük kuruma katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. İSO’nun Türkiye’nin en güçlü sanayi lobi kuruluşu haline gelmesi gerektiğini söyleyen Bahçıvan,‘sanayi algısını’ hem genel hem de sanayiciler özelinde değiştireceklerini belirterek, “Çünkü sanayi ülkemiz için gelecekte çok daha önemli olacak. Projeler üretip hayata geçmesi için her kurum nezdinde takipçisi olacağız. İSO’nun sanayici için ‘nöbetçi eczanesi’ gibi çalışan bir Oda haline geleceğiz. İSO ne yapar sorusunu kimse sormayacak” dedi.

Haberin Devamı

SEKTÖRLERİN GÜCÜ YANSIDI

Bahçıvan yönetim kurulunu oluştururken sektörlerin gücünü, ağırlığını ve temsil açısından taban yapısını dikkate aldıklarını belirtti ve bu şekilde daha güçlü bir yönetim ortaya çıkardıklarını anlattı. Yeni İSO yönetim kurulunda şu isimler yere aldı: Mustafa Özkazanç, Nahit Kemalbay, Adnan Dalgakıran, Ali Ulvi Orhan, İrfan Özhamaratlı, Ali Eren, Sadık Saruhan, Sultan Tepe, Bekir Yelken ve Mehmet Ata Ceylan.

Ankara ile daha iyi iletişim

İSO’daki 12 yıllık iktidarın bu seçimde devrilmesiyle ilgili kulislerdeki yorumlar genellikle siyasi nitelik taşıyor. Küçük yönetiminin uzun süredir hükümet ile (Ankara) iletişiminin iyi olmadığı, bu nedenle de İSO’nun güç kaybettiği belirtiliyordu. Ayrıca Ak Parti’ye yakın iş dünyası örgütleri de (MÜSİAD, TUSKON, TÜMSİAD) İTO’da  olduğu gibi İSO’da da etkili olmak için uzun süredir çaba harcıyordu. Seçimde bu taban Bahçıvan’ı destekledi.

Babam çok mutlu

DÜN yapılan yönetim kurulu başkanlığı, Meclis Başkanlığı ve TOBB delegeleri seçimlerinde, İSO tarihinde bir ilk de gerçekleşti ve Zeynep Bodur Okyay İSO’nun ilk kadın meclis başkanı seçildi. Okyay’ın babası İbrahim Bodur kurucusu olduğu İSO’da da 20 yıl İSO Meclis Başkanlığı yapmıştı. Meclis başkanlığı konusunda İSO’da tam mutabakat sağlandı ve Okyay’ın karşısına başka aday çıkmadı. Meclis Başkan Yardımcıları da İsmail Gülle ile Hasan Büyükdede oldu.  Zeynep Bodur Okyay, “Babam aslında pek istemiyordu ama sonra pek sevindi. Çünkü kendisi İSO’nun kurucularından ve İSO’ya çok emek verenlerden”
dİye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!