Sanayici gözünü konuta dikti

Güncelleme Tarihi:

Sanayici gözünü konuta dikti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2014 01:16

Sanayinin farklı iş kollarındaki şirketler rotasını konuta çevirdi. Çikolata, zeytinyağı, şarap, çimento, denizcilik gibi alanlarda faaliyet gösteren şirketler artık inşaatta.

Haberin Devamı

GAYRİMENKULE yatırım yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz yıllarda otomotiv, kuyumculuk, ilaç gibi iş kollarından konuta yatırım yapan firmalardan sonra bu yıl da inşaata yeni oyuncular geldi. Denizcilik, çimento, zeytinyağı, şarap, spor mağazacılığı gibi farklı iş kollarında faaliyet gösteren İzmirli iş adamları güçlerini birleştirip konuta adım attı. 25 yıldır çikolata üreten Şölen ise İstanbul Basın Ekspres’ten sektöre giriş yaptı.

İSTANBULLUYA DA SATACAK

Miray İnşaat, Arkas Holding, Erdoğan Atay Holding, Barçın Spor ve Batıçim Çimento gibi farklı şirketleri bünyesinde barındıran ve 30 ortağı bulunan Mistral Yapı, ilk projesi için İzmir Bayraklı’yı seçti. Projelerinde İstanbullu şirketlere de satış yapmayı hedeflediklerini söyleyen Mistral Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Önder Türkkanı, İzmir’in İstanbul’daki yoğunluğa karşı gayrimenkul sektörü için ikinci adres olacağını söyledi. İstanbullu kurumsal firmaların bazı departmanlarını önümüzdeki yıllarda İzmir’e yönlendireceğini söyleyen Türkkanı, “İzmir’de büyük çaplı konut projeleri artıyor. Gerekirse İzmirli firmalar olarak bir dernek kurarak İstanbul’un yükünü paylaşmaya aday olacağız” dedi.

Haberin Devamı

216 METRE YÜKSELİYOR

122 bin metrekare inşaat alanı üzerinde konut, ofis, otel ve alışveriş caddesini buluşturan projeden 350 milyon dolar ciro bekleniyor. Mistral Yapı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haydar İnaç, projede lansman öncesi yüzde 45’lik bir satış gerçekleştirdiklerini söyledi. 2016 Haziran’da tamamlanması planlanan Mistral İzmir’de biri 154, diğeri 216 metre 2 kule bulunuyor. Konut bölümünde ilk 8 katın uluslararası bir otel grubu tarafından işletilmesi planlanırken, 48 katlı ofis bloğunda153 ofise yer veriliyor. Konutlar metrekaresi 3-4 bin dolar, ofisler 2.750-3.500 dolardan satışa sunuluyor.

İNŞAAT ÇİKOLATA GİBİ

1989’dan beri çikolata üreten Şölen, Balance Gayrimenkul çatısı altında konut üretecek. “İnşaatta çikolata gibi tatlı” diyen Balance Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, arsa yatırımları olduğunu ve başta İstanbul olmak üzere İzmir, Ankara ve Gaziantep’te konut alanında yatırım yapacaklarını söyledi. 17 dönüm arazi üzerine yapılacak olan ilk projeleri Balance Güneşli için 270 milyon lira yatırım yapacaklarını belirten Çoban, “2014 içinde, birinci etabın yanında bulunan 16 dönümlük araziyi de projeye dahil edileceğiz” dedi. 118 plaza ve cadde ofis, 140 ev ve loft ofisin yanı sıra 43 mağazanın yer aldığı proje, toplam 301 bağımsız bölümden oluşuyor.

Haberin Devamı

Hedef GYO olmak

MİSTRAL Yapı Başkanı Önder Türkkanı, yakın dönemde Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’na (GYO) dönüşeceklerini söyledi. Gerekli öz sermayeye sahip olduklarını belirten Türkkanı, kira geliri için projelerinde bir kısım ofis ve ticari birimleri bünyelerinde tutacaklarını kaydetti.

Projesine taşınacak

SERVOTEL Corporation Kurucu ve Yönetici Ortağı Ayla Heyfegil, Balance Güneşli’nin ön tanıtımında yüzde 25’inin satıldığını belirterek, “Şölen, Silivri’deki merkezini Balance Güneşli’ye taşıyacak” dedi. Projede ofis ve konutların metrekare fiyatı 5 bin 360 TL’den başlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!