Sanayici efsane başkanını uğurladı

Güncelleme Tarihi:

Sanayici efsane başkanını uğurladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2003 01:55

Geçirdiği kalp krizi sonucu önceki gün vefat eden İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) efsane başkanı Nurullah Gezgin, dün İstanbul'da toprağa verildi.

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) eski Başkanı Meral Gezgin Eriş'in babası Nurullah Gezgin'in cenazesi, Teşvikiye Camii'nde ikindi vakti kılınan namazın ardından Aşiyan Mezarlığı'na defnedildi.

Nurullah Gezgin'in eşi Ayşe Gezgin, kızları Meral Gezgin Eriş, Banu Gezgin Özay, Fatoş İdil Gezgin ve diğer aile yakınları taziyeleri kabul etti. Törene, eski bakanlardan Yalım Erez, CHP İstanbul Milletvekili Memduh Hacıoğlu ile Rahmi Koç, Yılmaz Ulusoy, Başaran Ulusoy, Nihat Gökyiğit, Fuat Miras, Refik Baydur, Atalay Şahinoğlu, Eşref Cerrahoğlu, Halim Mete, Oğuz Satıcı, Cengiz Solakoğlu, İshak Alaton, Jak Kamhi, Okan Oğuz, Hüsamettin Kavi, Turan Sarıgülle, Erdal Bahçuvan, Ömer Dinçkök, Mehmet Şuhubi'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda işadamı katıldı.

Cenaze törenine CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da çelenk gönderdi.

ADAM GİBİ ADAMDI

Yalım Erez, Nurullah Gezgin'in her zaman kendileri için bir abi olduğunu belirterek, ‘‘Adam gibi bir adamdı. Hepimizin üzerinde emeği vardı’’ dedi. Halim Mete de sanayinin çınarlarından biri olan Gezgin'in iş alemine, sanayiye büyük hizmetleri olduğunu söyledi. Okan Oğuz ise, Gezgin'in kendisi için çok özel bir yeri olduğunu ifade ederek, birçok konuda Gezgin'in bilgisine danıştığını söyledi.

Jak Kamhi de en iyi dostu olan Gezgin ile kritik dönemlerde beraber olduklarını dile getirerek, İSO'ya yön veren Gezgin'in çok güzel çalışmalar yaptığını ve kendisini ülkeye adamış bir insan olduğunu vurguladı. Cengiz Solakoğlu da Gezgin'in kişiliği ve varlığıyla İSO'ya büyük katkılarda bulunduğunu ve bu odayı etkin bir sivil toplum kuruluşu haline getirdiğini anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!