Sanal kart nedir?

Güncelleme Tarihi:

Sanal kart nedir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2018 14:07

Sanal kart, kredi kartı kullanmanıza gerek kalmadan online kanallardan alışveriş yapabilmenizi sağlayan bir finans ürünü. Peki nasıl kullanılıyor? Hangikredi.com tarafından hazırlanan bu yazıda sanal kart ile ilgili detaylar anlatılıyor.

Haberin Devamı

Genellikle daha güvenli olması açısından tercih edilen sanal kart, mevduat hesabınıza ya da mevcut kredi kartınıza bağlı olarak açılabilir. Kimi banka sanal kart için sabit bir kart numarası verirken kimi banka her kullanım sırasında yeni numara oluşturur. Sanal kartınızla yurt dışındaki siteler de dahil olmak üzere tüm web sitelerinden güvenle alışveriş yapabilirsiniz.

SANAL KART LİMİTİ

Sanal kartın en önemli özelliği sisteminin sonradan ödemeli değil ön ödemeli olması. Yani sanal kartınızla alışveriş yapmadan önce içine bakiye yüklemeniz gerekir. Bu nedenle limiti belirleyen tamamen siz olursunuz. Kart numarasının değişkenliği ile birlikte bu ön ödemeli sistem de sanal kartın güvenli olmasını sağlayan etmenlerden. Sanal kartın bu özelliği sayesinde, sanal kart numaranız kötü niyetli kimselerin eline geçmiş olsa bile içinde bakiye olmadığından kullanılamayacaktır.

Haberin Devamı

SANAL KART İLE PUAN BİRİKTİRİLİR Mİ, TAKSİT YAPILIR MI?

Sanal kart fiziki olarak mevcut değildir ve kart aidatı da  yoktur. Kredi kartınıza bağlı olan sanal kartla yapacağınız alışverişlerden normal kredi kartlarında olduğu gibi puan kazanabilirsiniz. Bankadan bankaya değişebilen bu durumla ilgili bankanıza danışabilirsiniz. Ayrıca yine bankanızın bu olanağı sunması halinde sanal kartınızla internetten yapacağınız alışverişleri taksitlendirebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!