Samsun pidesini Amerikalılara yedirecek

Güncelleme Tarihi:

Samsun pidesini Amerikalılara yedirecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2012 14:50

Bundan 23 yıl kadar önce Ankara’da temeli atılan Sampi Pide Avrupa’nın yanı sıra Amerikan pazarına da girmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Metro Holding’in 2008 yılında bünyesine kattığı Sampi Pide’nin 2’si yurtdışında olmak üzere toplam 48 şubesi bulunuyor. Bu yıl yurtiçinde toplam 70 şubeye ulaşılması hedeflenirken yurtdışında da 10 şubenin açılması planlanıyor.

Sampi Pide şubeleşme atağına 2 yıl kadar önce başlasa da markanın kökeni gerilere gidiyor. Ankara’da kahvehane işleten Samsunlu bir girişimcinin 1989’da kurduğu Sampi Pide yoğun talep görmesi sonrası 20 kadar şubeye ulaştı. Ancak artan şubeleşmeye karşın altyapı oluşturulamadan gelen büyüme Sampi Pide’yi zora soktu ve şirket sahibi yeni bir arayışa girdi.

Bu süreçte kapısı ilk çaldığı isimlerden biri Metro Grup'un Samsun'lu sahibi Galip Öztürk oldu. Tarafların başlangıçta ortaklık olarak başlayan işbirlikleri bir süre sonra Sampi Pide’nin tamamının Metro bünyesine geçmesi ile sona erdi.
2009 yılından itibaren şubeleşmeye başlanan Sampi’de Metro Grup, bazı şubeleri kendisi açarken franchising de vermeye başladı. Sampi’nin toplam şube sayısı şimdilerde 48. Söz konusu şubelerden ikisi Almanya’da bulunuyor. Amerika’daki ilk şubenin bu yılın ortasında açılması planlıyor. Şirket yönetiminin hedefi Amerika kıtasına yayılmak…

Haberin Devamı

80 bin liraya şube sahibi olunabilir

Sampi Genel Müdürü Melih Başara, Hollanda, Fransa, Belçika, Pakistan, Srilanka gibi ülkelerde de talep gördüklerini ifade etti. Bu yıl franchising yolu ile açılacak şubeleri Sampi Expres olarak nitelendirdiklerini belirten Genel Müdür Başara, “Paket servis üzerine kurulu bu konsepte girişimci ortalama 50-60 merterkarelik bir şube için 70-80 bin liraya mal oluyor. Şubeyi kurup kendisine teslim ediyoruz. Yaptığı cironun yüzde 6’sını alıyoruz. Özellikle az birikimi  olan kişiler için önemli bir yatırım fırsatı olduğunu düşünüyoruz” dedi. Başara bu yıla ilişkin planları arasında Sampi’yi Borsa’ya açma planı da olduğunu ifade etti.

500 kişiye istihdam imkânı
Başara hedef pazarlarının pizza sektörü olduğunu ifade ederek, Metro Grup bünyesinde olduklarını hatırlatarak, kimi yatırımcılara sermaye desteği verebileceklerini de ifade etti.
Metro Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sevgi Mert ise, grup içinde Sampi’ye büyük önem verdiklerini, şimdilerde toplamda 500 kişiye istihdam sağlayan Sampi’nin yıl sonunda 1000 kişinin geçimini sağlayacağı bir noktaya geleceğini söyledi.

Haberin Devamı

Rakamlarla Sampi Pide:
*Markanın temeli 1989’da Ankara’da atıldı
*20 kadar şubeye erişen Sampi’nin ilk sahibi 2008 yılında Metro Grup ile işbirliğine gitti
*2009 yılında şubeleşme altyapısı tamamlanan Sampi’nin toplam 48 şubesi bulunuyor
*Bu yıl yurtiçinde 30, yurtdışında 10 şube açılması planlanıyor
*Franchising almak isteyen girişimci 70-80 bin TL’ye Sampi şubesi açabiliyor
*Şirketin 2011 yılı cirosu 10 milyon dolar
*Toplam 500 kişiye istihdam sağlıyor

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!