Samsonite - Desa ortaklığı

Güncelleme Tarihi:

Samsonite - Desa ortaklığı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2007 17:56

Seyahat çantaları, valizleri ve aksesuarları markası Samsonite, Türk deri şirketlerinden Desa ile stratejik bir ortaklığa imza attı.

24 yıldır Samsonite ürünlerinin Türkiye’deki tek yetkili distribütörü olan Desa, sahibi bulunduğu Birleşik Seyahat Ürünleri Satış Pazarlama A.Ş.’nin yüzde 60 hissesini 10.5 milyon Euro’ya Samsonite’a sattı.

Samsonite ürünlerinin Türkiye, Suriye, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan ile KKTC pazarlarında satış, pazarlama ve dağıtım faaliyetlerini üstlenen Birleşik Seyahat Ürünleri Satış Pazarlama A.Ş.’nın yüzde 60’ını temsil eden toplam 360 bin YTL nominal bedelli hisse, Desa tarafından 10 milyon 500 bin Euro bedelle Samsonite Europe N.V.’ye devredildi. Ortaklık kapsamında Türkiye ve diğer hedef ülkelerde Samsonite mağazaları da açılacak.

İmzalanan anlaşma ile Samsonite ürünleriniN satış, pazarlama, üretim ve dağıtım faaliyetleri, Samsonite Seyahat Ürünleri Ticaret A.Ş adını alan yeni şirket tarafından yapılacak. Aynı zamanda Samsonite ürünlerinin özel distribütörlüğünün de verildiği şirketle bölgesel anlamda liderlik hedefleniyor.

Desa Yönetim Kurulu Başkanı Melih Çelet, yaptığı açıklamada, Desa olarak, bir dünya markası olma yolunda büyük bir adım daha attıklarını belirterek, “Uzun soluklu ve çok başarılı bir işbirliği içerisinde bulunduğumuz Samsonite ile yapmış olduğumuz bu stratejik ortaklık sayesinde, iki şirket arasında bir sinerji yaratıyoruz. Bu stratejik ortaklık, bizleri KKTC, Suriye, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan gibi pazarlarda daha da güçlü hale getirecek. Desa ve Samsonite’ın ortak gücü, bu pazarlarda tüketicilerin hayatını zenginleştirecek” dedi.

Samsonite Group CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Marcello Bottoli de “Bu ortaklık, Samsonite’ın seçkin yaşam tarzına hitap eden marka konumlandırmasında çok önemli bir kilometre taşıdır. İşbirliğimiz, Türkiye ve komşu ülkelerinde tüm markalarımıza başarı yolunu açıyor. Tüm talep segmentlerine uygun ürünleri geliştireceğiz; pazardaki yerimizi daha da güçlendirerek büyümemizi sağlam temeller üzerine inşa edeceğiz” görüşünü belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!