Şampiyonlar Ligi şampiyonuna 100 milyon Euro

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonlar Ligi şampiyonuna 100 milyon Euro
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2006 00:00

UEFA Şampiyonlar Ligi ana sponsoru MasterCard, Şampiyonlar Ligi’nin ekonomik boyutunu araştırmak amacıyla Avrupa’nın önde gelen 12 spor ve ekonomi uzmanının görüşlerini aldı. KRC şirketi tarafından yapılan araştırmada oldukça ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

Uzmanlar, Avrupa’nın önde gelen kulüplerinin transferler ve diğer ücretler için yaptıkları harcamaların altında kalmakla birlikte, şampiyon olan klubün sponsorluk, TV geliri, kasa hasılatı ve oyuncu değerindeki artışla 100 milyon Euro’luk bir kazanç sağlayacağı düşünüyor. En fazla getiri kalemi ise sponsorluktan olacak.

ÜLKEYE 35 MİLYON EURO:

Kazanan takımın ülke ekonomisinde de ciddi bir canlanma bekleyen uzmanlar, sözkonusu başarının ülkeye yaklaşık 35 milyon Euro’luk bir getirisi olacağını tahmin ediyorlar. Uzmanlara göre küçük şehirler büyük şehirlere oranlarla bu faktörlerden daha çok yararlanacaklar. Porto ve Liverpool 2004 ve 2005’teki galibiyetlerini örnek veren uzmanlar, Liverpool’un Porto’dan daha kazançlı çıktığına dikkat çekiyorlar. 2005 UEFA Şampiyonlar Ligi galiplerinden Liverpool FC, artan tüketici harcamaları, turizm, sponsorluk ve ticaret sayesinde geçen sene kendi şehrinde yaklaşık 70 milyon Euro nakit girişi sağlarken, 2004 Şampiyonu Porto bu galibiyetin ardından yaklaşık 12 milyon Euro’luk gelir elde etti. Barcelona, Milan ya da Londra gibi büyük şehirler ise yerel kulüplerin başarısından en az yararlanan şehirler.

15 YILLIK SPONSOR:

MasterCard WorldWide Sponsorluk Başkan Yardımcısı John Stuart, "MasterCard olarak UEFA Şampiyonlar Ligi’nin son 15 yıldır resmi sponsorluğunu yapmaktan gurur duyuyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!