Salzburg’da ‘Hangi Türkiye’ tartışması

Güncelleme Tarihi:

Salzburg’da ‘Hangi Türkiye’ tartışması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2010 00:00

Haberin Devamı

KÜRESEL konuların tartışıldığı en etkin platformlardan, geleneksel Salzburg Semineri’nin bu yılki ana konusu Türkiye’nin Avrupa süreci oldu. Pazar günü Avusturya’nın Salzburg kentindeki
Leopoldskron Şatosu’nda başlayan ve dört gün sürecek “Hangi Türkiye, Hangi Avrupa?” semineri Türkiye ve Avrupa’dan 60 etkin ismi bir araya getirdi. 60 yıldır dünyanın önde gelen isimlerini ağırlayan Salzburg Semineri’nin bu yılki oturum başlıklarından bazıları yeni Türk dış politikası, Türkiye’deki anayasa değişikliği paketi, demokratik açılım ve Türk siyasetinde din etkisinin yükselişi oldu.
Çalışan kadın az
Seminerin ilk gününe Türk ekonomisi ve Türkiye’deki kadınların durumuyla ilgili tartışmalar damgasını vurdu. Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Gülseren Onanç, Türkiye’de çalışan kadınların oranının hâlâ AB’deki hatta OECD’deki oranların çok altında (yüzde 23.5) olduğunu anlattı. Onanç, AK Parti’nin de kadını “anne ve eş” olarak gören muhafazakar siyasi ekolden gelmesine rağmen reformlar için kendileri ile işbirliği içinde olmasını takdirle karşıladıklarını da ekledi.

Haberin Devamı

Türkiye Avrupa’nın Çin’i olabilir

SALZBURG’da Türk ekonomisine ilişkin bir sunum yapan Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, Türkiye’de küresel krizin hafif atlatılmasının nedenlerini anlatırken, Türkiye’nin gelişen hizmet sektörü sunduğu yatırım imkanları ve üretim fırsatları ile yeni bölgesel finans merkezi olmaya aday olduğunu belirtti. Türkiye’nin AB ekonomisine önemli katkı sağlayabileceğini savunan Akkurt, “Biraz abartılı bir benzetme olarak görebilirsiniz ama Türkiye Avrupa’nın Çin’i olabilir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!