Salesforce'dan büyümeye katkı

Güncelleme Tarihi:

Salesforcedan büyümeye katkı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2014 01:23

20 milyar dolarlık CRM sektöründe büyümeye Salesforce katkıda bulunuyor.

Haberin Devamı

Gartner’ın CRM sektörü raporuna göre, Cloudteam’in Türkiye satışlarını üstlendiği Salesforce, pazardaki büyümede önemli etken. Raporda, CRM sistemlerinin yüzde 41’inin SaaS bazlı olduğu vurgulanıyor. Gartner'ın CRM pazar paylarıyla ilgili en son raporunda, 2012'de 18 milyar dolar olarak kaydedilen küresel CRM pazarının yüzde 13,7'lik bir büyümeyle 2013'te 20,4 milyar dolara ulaştı. Rapora göre 2013'te satışı yapılan sistemlerin yüzde 41'i SaaS bazlı. Büyümeye en çok katkı sağlayan unsurlar, dijital pazarlama ve müşteri deneyimi girişimleri alanlarındaki kurumsal yatırımlar oldu. 2013 yılında CRM sistemlerine en çok para harcayan sektörler arasında iletişim, medya ve BT hizmetleri yer alırken, müşterilere daha gelişmiş ve daha tutarlı bir deneyim sağlamada öncelik analizlere verildi.

Haberin Devamı

İMALAT İKİNCİ SIRADA

Gartner’ın hazırladığı rapora göre CRM harcamalarında öncelikli olarak ürün ve kanal yönetimi yatırımları gerçekleştiren imalat sektörü ikinci sırayı aldı. En çok harcama yapan sektörler sıralamasında üçüncü sırayı, müşteri hizmetlerine ve daha çok gelir sağlayan finans ürünlerinin satışına ağırlık veren bankacılık ve menkul kıymetler sektörü aldı.

CRM'DE GÜÇLÜ ALTYAPI SAĞLIYOR

Cloudteam Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Funda Vural, hedeflerinin, Salesforce.com’u dünyada olduğu gibi Türkiye pazarında da bir numaralı CRM çözümü konumuna taşımak olduğunu söyledi. Salesforce Türkiye yetkili satıcısı olarak, müşteri ihtiyaçlarına yönelik CRM statejisi oluşturmaktan, ilgili Salesforce.com çözümünün hayata geçirilmesine kadar olan tüm süreçte kullanıcıların yanında olduklarını söyleyen Vural şu bilgileri verdi: ‘Müşteri Şirketi’ olma yolundaki dönüşüm sürecinde başarılı olmanız için adım adım yol gösteriyoruz. Firmaların ihtiyaçları göz önüne alınarak oluşturulmuş CRM stratejilerinin devreye alınmasında entegre ve güçlü bir altyapı sağlıyoruz. Uzun yıllardır sahip olduğumuz CRM, proje yönetimi, teknoloji takibi ve entegrasyon alanlarındaki uzmanlığımızı, firma hedeflerinize ulaşma yöntemleri ile birleştiriyoruz. Salesforce.com sertifikalı danışmanlarımızla; ihtiyaç analizi, planlama, uyarlama, sistem tasarımı, eğitim ve destek hizmetleri veriyoruz.” CRM yazılımlarında Salesforce (NYSE:CRM) , yüzde 16,1'lik pazar payıyla dünya lideri konumunda. 2012'de 2,52 milyar dolar gelir elde eden Salesforce SAP 'ın yüzde 12,7'lik, Microsoft'un yüzde 22,8'lik, IBM'in ise yüzde 22'lik yıllık büyümesini geride bırakarak yüzde 30,3'lük bir büyüme yakaladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!