"Sakarya'da yeniden Corolla üretimine başlayacağız”

Güncelleme Tarihi:

Sakaryada yeniden Corolla üretimine başlayacağız”
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2012 16:16

Toyota Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Özer, çalışanlarının, yan sanayinin ve iş ortaklarının özverili çalışmalarına duyulan güvenin sonucu olarak yeniden Corolla üretimine başlayacaklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Özer, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de yeniden Corolla üretecek olmalarından dolayı heyecan duyduğunu ifade etti.

Üretimin yeniden Türkiye'ye verilmesinde kaliteli üretim yapmalarının önemli olduğuna dikkati çeken Özer, şunları kaydetti:
“Corolla üretimine yeniden başlanması yönünde alınan kararda kaliteli üretim yapmamız büyük rol oynadı. Çalışanlarımızın, yan sanayimizin, tüm iş ortaklarımızın özverili çalışmalarına duyulan güvenin bir sonucu olarak yeniden Corolla üretimine başlayacağız. Türkiye ekonomisine ve topluma katkılarımız artarak devam edecektir. Corolla sedan üretimi için Adapazarı fabrikasında istihdam edilmek üzere mevcut iş gücüne ilave olarak, 700-800 kişilik yeni eleman alımı gerçekleştirilecek.”

Yeni Corolla için 150 milyon euroluk yatırım

Corolla'nın 11'nci jenerasyonu, 150 milyon euroluk yatırımla 2013 yılının ikinci yarısından itibaren Toyota'nın Sakarya'daki fabrikasında üretilecek. Toyota Corolla, 1994-2006 yılları arasında da Sakarya fabrikasında üretilmişti.

Haberin Devamı

Sakarya Fabrikası'nda halen Auris ve Verso modellerinin üretimi gerçekleştiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!