Sahibinden satılık çok sayıda çiftlik alıcı bekliyor!

Güncelleme Tarihi:

Sahibinden satılık çok sayıda çiftlik alıcı bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2018 11:04

Türkiye’nin değişik yerlerinde çok sayıda çiftlik yeni sahiplerini bekliyor. Bir bölümü işler durumda olan çiftliklerin fiyat aralıkları ise değişiyor. 1 milyon liraya da 50 milyon liraya da alıcı bekleyen çiftlik var.

Haberin Devamı

HURRİYET.COM.TR'NİN konuştuğu tesis sahiplerinden kimi başka sektöre girmek istediği için, kimi yaptığı ortaklıktan ayrılmak için satış kararı aldıklarını belirtti. Bazı çiftlik sahipleri ise iş yükünün ağırlığı ve tarımsal üretim maliyetlerinin yüksekliğinden dolayı satışa çıkarıyor.

900 KÜÇÜKBAŞ İLE BİRLİKTE

Üç yıldır küçük baş hayvancılığı yaptığını ve tarımla ilgili sektöre geçmek için çiftliği satışa çıkardığını belirten Ergün Başat, 1400 kapasiteli çiftliğini satışa çıkardı. Başat, Kırklareli’nin Vize ilçesi Akıncılar Köyü’nde, Tarım Bakanlığı projesi ile yapılan imarlı ve ruhsatlı çiftliğin 65 bin metrekare arazi üzerinde 2 bin metrekare kapalı alan üzerinde kurulu olduğunu belirtti.

İçinde 900 adet küçükbaş hayvan bulunan çiftliğini satışa çıkardıktan sonra çok sayıda kişinin ‘alıcı’ olarak kendisini aradığını ifade eden Başat, ilginin yoğun olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

FİYATI 50 MİLYON LİRAYI BULUYOR

Fiyatı 49 milyon 750 bin TL olan çiftlik ise Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesi Hacımustafa Köyü’nden. 500 bin metrekare alan üzerinde kurulu 22 bin metrekare kapalı alanı olan çiftliğin yetkilileri, hali hazırda kâr getirisi yüksek olan bu yeri ortaklıktan ayrılma nedeni ile satışa çıkardıklarını bildirdi. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, yurt içi ve yurt dışından birçok alıcı çıkmasına rağmen fiyat konusunda anlaşma yapılamadığından satışın henüz gerçekleşmediği belirtiliyor.

 KLİNİĞE YATIRIM YAPMAK İÇİN

Muğla’nın Milas ilçesinde de üç veteriner hekimin sahip olduğu çiftliği satmalarının nedeni iş yükünün ağırlığı ve maliyetleri karşılayamamalarından kaynaklı. Üç ortağın işlettiği çiftlik için henüz ilan verilmeden teklif geldiğini belirten Musa Ayvaz, düşünülen fiyatın aşağısından verildiği için teklifi kabul etmediklerini ve yeni teklifler beklediklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!