Sağlık turizmine gelen 3 kat fazla harcıyor

Güncelleme Tarihi:

Sağlık turizmine gelen 3 kat fazla harcıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2006 00:00

Türkiye’nin önde gelen SPA donanımı üreticilerinden İnanır Grubun yönetim kurulu üyesi Neslihan İnanır, Türkiye’nin SPA ve termal merkezleriyle sağlık turizminde uluslararası önem kazanmaya başladığını söyledi.

Türkiye’nin SPA ve termal oteleriyle büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Neslihan İnanır, anti-aging ve zayıflama gibi tıbbi uygulamalarla SPA merkezlerinin önümüzdeki dönemde daha fazla ilgi göreceğini söyleyip "Sahil turizminin SPA destinasyonuna da dönüştürülmesi turizm çeşitliliğimiz açısından önemlidir. Bu konunun geliştirilmesi ülke ekonomisine ciddi bir döviz girdisinin de yolunu açacaktır. Çünkü SPA amacıyla gelen turistin bıraktığı döviz miktarı diğerlerine oranla üç dört misli daha yüksektir" dedi. Gurup olarak son on yıl içinde önemli bir mesafe de katettiklerini de sözlerine ekleyen İnanır, "Kurulduğumuz günden bu yana Asya-Avrupa ve Türkiye sentezini yaparak dünya spa trendlerini ülkemize getiriyoruz. Planlamadan itibaren başlayan bir hizmet zinciri içindede spa merkezleri kuruyor, sektör için önemli cihazlar üretiyoruz. Nitekim son dönemde dünya standartlarında hizmet verecek olan önemli Türk otellerinin spa merkezlerinin oluşmasında ciddi katkılarımız oldu" dedi.

FUARIN ÖNEMİ:

Türkiye’nin dünyada SPAmerkezleriyle anılmasının turizim açısından önemli kazanımlarıda beraberinde getireceğini söyleyen Neslihan İnanır, bu konuda da "Ülkemizde sağlık turizmi ve SPA fuarının yapılmaya başlanması gelişimin ciddiyetini ortaya koyan önemli bir kriterdir. 16/17 Eylülde yapılacak Healtex Sağlık Turizmi fuarında İnanır Grup tarafından en son teknolojiyle üretilen spa sistemlerini de uygulamalı olarak tanıtacağız. Türkiye’nin dünya markası olmuş SPA otelleri olan Kempinski The Dome, Robinson Nobilis, İber Otel Bodrum Princess, Kaya Hotels &Spa, Richmond Nua Wellness, Rixos Premium, Riva Hotels gibi üst düzey kurumların fuarda yer alması turizm bakanının ve devletin konuya ilgisi iç pazarda da sağlık turizminin tanıtım ve geliştirilmesi adına önemli olacaktır. İnanır Grup olarak uluslararası platformda sağlık turizmi ve spa konusunda Türkiye’nin elde edebileceğimiz çok önemli kazanımlar olduğu inancını taşıyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!