Sağlık turizminde hedef 20 milyar dolar

Güncelleme Tarihi:

Sağlık turizminde hedef 20 milyar dolar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2018 10:30

DİŞSİAD Başkanı Ali Çakır, küresel sağlık turizmi sektörünün 500 milyar dolar büyüklüğünde olduğunu ifade ederek, “Bu rakamın 2023’te iki katına çıkacağı tahmin ediliyor. Türkiye’nin bu büyük pastadan en az 20 milyar dolar alması gerekiyor. Ülkemize doğrudan döviz girişi açısından en kritik mesele” dedi.

Haberin Devamı

DÜNYADAKİ sağlık turizmi harcamaları yaklaşık 500 milyar dolar. Bu rakamın 2023’te iki katına çıkarak 1 trilyon doları bulacağı tahmin ediliyor. Diş Malzemeleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği’ne (DİŞSİAD) göre Türkiye’nin sağlık turizmi gelirleri 2023’te 20 milyar dolar seviyesine ulaşacak. Uzmanlara göre Türk ağız ve diş sağlığı sektöründeki hizmet kalitesi dünyanın birçok ülkesinden önde. Diş tedavisi için Türkiye’yi seçen yabancı turist sayısında ciddi artış olacağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL HAVALİMANI YENİ SOLUK GETİRECEK

Türk Hava Yolları’nın dünyanın en fazla ülkesine uçan hava yolu markası olduğuna dikkati çeken DİŞSİAD Başkanı Ali Çakır, İstanbul Havalimanı’nın dünyanın en büyük bağlantı noktası olacağını ifade etti. Türkiye’nin ortalama 4 saatlik uçuş mesafesiyle yaklaşık 1 milyar insana ve 57 ülkeye hitap ettiğini belirten Çakır, “Ağız ve diş sağlığı turizmini teşvik eden birçok farklı yer var. Avrupa ülkeleri hastaları Polonya, Hırvatistan ve Macaristan gibi ülkelerde diş bakımı hizmetleri ararken, Amerikalı hastalar Meksika’yı tercih ediyor. Avustralya'da hastalar Güney-Doğu Asya ülkelerinde özellikle de Tayland, Filipinler, Endonezya (Bali) ve Hindistan da diş bakımı hizmeti alıyor. Hatta Kamboçya’da tatil paket anlaşmalarını kapsayan dental turizm paketleri bulunuyor.  Bizim ülkemiz Kamboçya’dan daha fazla turistik özelliğe sahip” dedi.

Haberin Devamı

BU YIL SAĞLIK TURİZMİNDEN 5,75 MİLYAR DOLAR GELECEK

Sağlık turizminde hedef 20 milyar dolar

DİŞSİAD Başkanı, sağlık turizmi verileri ile ilgili ise şu bilgileri paylaştı: “Bu yılki sağlık turizmi gelen hasta sayısında geçen yıla göre yüzde 2’lik artış var.  Yıl sonuna doğru bu oranın yüzde 5-7’lere çıkacağını düşünüyoruz. Çünkü sağlık turisti Eylül, Ekim ve Kasım’da geliyor. Bu seneyi 750 bin sağlık turisti ile kapatacağız. Geçen yıl sağlık turizminden 5,6 milyar dolar geldi. Yıl sonu itibariyle bu rakamın 5,75 milyar dolar olması bekleniyor. Turistlerin tercih ettiği başlıca il İstanbul. Daha sonra Ankara, Antalya, İzmir, Bursa ve Çukurova bölgesi geliyor. 2016 yılında 751 bin, 2017'de ise 765 bin sağlık turisti gelmişti. Bu turistlerin kişi başı ortalama harcaması 9 bin dolardan fazla oldu.”

Haberin Devamı

İLK TERCİH DİŞ TEDAVİSİ

DİŞSİAD’a göre saç ekimi, göz hastalıkları gibi alanlarda yoğunlaşan sağlık turizminin yükselen yıldızı diş tedavileri oldu. Bu ilginin sebebi ise yurt dışında diş tedavi ücretlerinin Türkiye’den oldukça yüksek oluşu ve Türkiye’deki diş kliniklerinin dünya standartlarında hizmet vermesi.Sağlık turizmi kapsamındaki tedavi paketleri içindeki en anlamlı artış ise yüzde 20 ile yine diş tedavilerinde gerçekleşti.

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!