Sağlık sektörüne özel insan kaynakları şirketi

Güncelleme Tarihi:

Sağlık sektörüne özel insan kaynakları şirketi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2008 12:23

Sadece sağlık sektörüne özel insan kaynakları hizmeti veren Akkariyer'in kurucusu Dr Aslı Akkor, krizle birlikte ancak niteliği yüksek profesyonel sağlık personelinin istihdamının söz konusu olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Kriz dönemlerinde sağlık kuruluşlarının istihdama oldukça temkinli yaklaştıklarının altını çizen Akkor, şunları söyledi:

"Sektörde, başta bazı branşlara yönelik hekim, hemşire ve de tekniker kadrolarına yönelik olmak üzere ciddi sıkıntılar yaşanıyorken, şu an krizle birlikte ancak niteliği yüksek profesyonel sağlık personelinin istihdamı söz konusu. Sağlık Kuruluşu Yöneticileri, çalışanlarının memnuniyetine, motivasyonuna ve onların mesleki açıdan da gelişimine katkı sağlayan bazı eğitimlere öncelik vermiş durumdalar. Bu durum, profesyonel düşünen tüm sektör yöneticilerini orta ve uzun vadede başarıya ulaştıracak."

Stratejik İnsan Kaynakları Yönetim süreçlerinin her birinin teker teker ele alınması ile birlikte mevcut personel kadrosundan maksimum verimin elde edilebileceğinin altını çizen Akkor, tüm bu süreçlerin kurum içi ve kurum dışı eğitim olanakları ile mutlaka desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Bugüne dek 150’ye yakın sağlık profesyoneli ile sağlık kuruluşunu çeşitli aşamalarda bir araya getirerek, sağlık sektörüne profesyonel sağlık personeli temin eden AKkariyer, 2008’in son çeyreğinde ağırlıklı olarak Stratejik İnsan Kaynakları ve Yönetim Danışmanlığı projelerini gündeme aldı. Dr Akkor, "2009 yılında da yine ağırlıklı olarak İnsan Kaynakları Yönetim Danışmanlığı vermeye devam edeceğiz. Performans yönetimi, çalışan memnuniyeti, kariyer planlaması, eğitim gibi konuların her biri ayrı ayrı planlanması ve yönetilmesi gereken süreçler. Tüm bu süreçlerin etkin yönetilmesi ile özellikle yönetsel sıkıntıların yaşandığı dönemlerde sağlık sektöründe insan kaynakları günümüzde hak ettiği noktaya ulaşacaktır.” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!