"Sadece restoran işletmeciliği ile nereye gidebiliriz"

Güncelleme Tarihi:

Sadece restoran işletmeciliği ile nereye gidebiliriz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2013 16:04

Türk Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yücelen, beraberindeki 50'yi aşkın iş insanı ile Diyarbakır'a geldi.

Haberin Devamı

TÜGİAD ve Güneydoğu Genç İş Adamları Derneğince (GÜNGİAD) geliştirilen "Güneydoğu kendi girişimcisini yetiştiriyor" projesi kapsamında Diyarbakır'a gelen Yücelen başkanlığındaki 50'yi aşkın iş insanı, bir restoranda düzenlenen toplantıda, Diyarbakırlı iş insanlarıyla bir araya geldi.

Kürtçe vatandaşları selamlayarak, ikinci ihracat pazarının Kuzey Irak olması nedeniyle bölgedeki üretimin önemli olduğunu kaydeden Yücelen, Türkiye'nin etrafındaki bütün ülkelerin ticaret merkezi olmasını istediklerini söyledi.

"Yolumuz açık. Tecrübemiz var. Önümüzde engel değil, umut var. Diyarbakır gibi illerin daha da gelişmesi, ticaret açısından bilgilendirilmesi gerekiyor. Ülkemizde girişimciliğin bayrağını elimize aldık. Vaat değil, somut icraatların peşinde koşuyoruz" diyen Yücelen, hiçbir zaman çözüm bulamayacakları bir sorunu eleştirmediklerini, ahkam kesmediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Bildikleri bir konuyu Diyarbakırlılar ile paylaşmak istediklerini aktaran Yücelen, dünyada gelişmiş ülkelerin dahi çıkar yol olarak gördüğü girişimciliğin tanıtılması ve gençlikte girişimcilik ruhu oluşturulması adına çalışma yaptıklarını bildirdi.

Önümüzdeki dönemde girişimcilikle ilgili çalışmayı İzmir ve Diyarbakır'da yapacaklarını dile getiren Yücelen, şöyle konuştu:

"Ülkemizde en çok yatırım yapılan alan restoran işletmeciliğidir. Sadece restoran işletmeciliği ile nereye gidebiliriz? Ekonomimizde katma değer sorunu varken, sadece restoran işletmeciliği ile bu soruna nasıl çare bulabiliriz? Yeni girişim ve yatırım alanları bulmamız gerekiyor. Bu noktada inivasyonun ne olduğu, hangi alanda yapılması gerektiğini gençlerimizle paylaşmayı bir görev biliyoruz."

"Güneydoğu girişimciliğini marka yapmak için çalışacağız"

Yücelen, Diyarbakır'daki eğitim kurumlarında halka yönelik girişimcilik sertifika programı düzenleyeceklerini, programda sadece hocalar değil, profesyoneller ve işadamlarının da yer alacağını kaydetti.

Girişimcilik yarışmaları düzenleyeceklerini ifade eden Yücelen, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bölgeye yatırım beklemek yerine buradaki gençlerin kendi yatırımlarını yapmalarını sağlayacak eğitimi vereceğiz. Kısa yoldan balık tutmalarını öğrenmelerini ve çevrelerine de öğretmelerini hedefliyoruz. Güneydoğu girişimciliğini marka yapmak için çalışacağız. Güneydoğu bölgemiz artık dinamik girişimcileri ve Türkiye'nin parlayan yeni yatırım merkezi olarak anılsın istiyoruz. Farklılıkların en büyük zenginliğimiz olduğu inancıyla hareket etmeye devam ediyor, iş dünyasındaki genç liderler olarak bu anlamda attığımız ve atacağımız adımların gelecek için gençlerimiz için umut verici olduğuna gönülden inanıyoruz."

Haberin Devamı

GÜNGİAD Başkanı Hakan Akbal ise yerel girişimcilerin yetiştirilmesinin önemini vurgulayarak, "Zaman geçti ama verilen yatırım sözleri havada kaldı. Türkiye'de ekonomiye yön veren pek çok sivil toplum kuruluşu Diyarbakır'dan rüzgar gibi geçti gitti ama hala somut bir gelişme olmadı" diye konuştu.

Bölgedeki gençlere girişimcilik eğitimi verilmesi için TÜGİAD ile proje hazırladıklarını, projeyle gençlere girişimcilik eğitimi verileceğini dile getiren Akbal, bölgenin yeterli düzeyde kalkınmamasının nedenleri arasında girişimci sayısının azlığının bulunduğunu bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!