Sabena için yeni bir umut

Güncelleme Tarihi:

Sabena için yeni bir umut
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2002 16:05

Belçika'nın Sabena Havayolları şirketinin kreditörleriyle varılan anlaşmayla, yenisi kurulacak ve bu yeni havayolu rakibi Virgin Express ile birleşecek.

Delta Air Transport (DAT) adlı Sabena'nın halefi havayolu şirketinin yeni atanan başkanı Rob Kuypers'in açıklamasına göre, Virgin Express ile birleşme önerisi Ocak ayı sonunda hissedarlara sunulacak, kararın Şubat ayı ortasında alınması bekleniyor.

Merkezi Brüksel'deki, İngiliz girişimci Richard Branson sahibi olduğu bölgesel havayolu Virgin Express, Sabena'nın eski yan firması DAT ile birleşmeyle ilgilendiğini daha önce söylemişti.

DAT başkanı Kuypers, muhtelemen yeni bir ad verilecek olan Virgin Express-DAT birleşmesiyle oluşacak yeni havayolunun Avrupa'da işadamlarına yönelik uçak seferlerine odaklanacağını, Nisan ayında beş ya da altı yeni hattın ekleneceğini bildirdi.

Sabena'nın halefi yeni havayolu şirketi, artık, Avrupa-Kuzey Amerika seferlerini başlatmayı planlamıyor. Afrika hatlarında ise başlangıç maliyetleri çok fazla değil ve kısa sürede kar getirebilecekse seferler başlatılacak. DAT, daha sonra daha büyük havayollarıyla ittifak halinde bağlantılar kurmayı hedefliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!