Sabancı'nın suyu ABD'ye de açıldı

Güncelleme Tarihi:

Sabancının suyu ABDye de açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

Sabancı Holding bünyesinde Fransız Danone ortaklığı ile faaliyet gösteren Danonesa'nın ürettiği Hayat Su, Amerika pazarına da girdi. Hayat Su yetkilileri 1998'de 3 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirdiklerini vurgulayarak ABD'ye 200 bin ton Hayat Su ihraç edildiğini söylediler.

Hayat Su'nun perakendecilere yönelik gerçekleştirdiği promosyon kampanyası talihlileri, 5 Honda Scooter otomobil ve 5 motosikleti Genel Müdür François Martin'den aldılar.

Danonesa'nın Sabancı Center'de düzenlediği törende konuşan Martin, bakkalları ortak olarak gördüklerini vurgulayarak şunları söyledi:

‘‘Satışlarımızda perakendecilerin payı büyük. Sektörde ilk kez düzenlenen perakendeciye ödül kampanyalarını sürdüreceğiz. Hiç bir başarı ciddi ortaklık olmadan gerçekleşemez. İyi bir suyu iyi bir fiyatla satmaya çalışıyoruz.’’

Hayat Su Satış Müdürü Mehmet Sinan Kızıldağ da şirketin 1998 yılında yüzde 30'luk bir büyüme ile pazar payını yüzde 40.5'e çıkararak lider konumda olduğunu ve 70 bin satış noktasına dağıtım yapıldığını vurgulayarak ihracatla ilgili şu bilgileri verdi: ‘‘Geçen yıl dış pazarda da yüzde 128 gibi bir büyüme gerçekleştirerek, yaklaşık 3 milyon dolarlık, 17-18 milyon litre su ihraç etmeyi başardık. En çok satışımız da Almanya, KKTC, Lübnan ve Azerbaycan'dır. Türk Cumhuriyetleri, ABD ve Afrika ülkelerini pazarlarımıza kattık. ABD'ye olan satışımızı 10 katı artırarak 200 bin litreye ulaştı.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!