Sabancı Vakfı’ndan engelliler ve kadın projelerine 1 milyon TL

Güncelleme Tarihi:

Sabancı Vakfı’ndan engelliler ve kadın projelerine 1 milyon TL
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2009 00:00

Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı kapsamında 1 milyon TL hibe vereceği projeleri belirledi.

Vakıf, kadın, genç ve engelli alanlarında ’Toplumsal Adalet’, ’İstihdam’, "Toplumsal Katılım’ ve ’Araştırma ve Savunuculuk’ konularında geliştirilen 5 projeye toplam 1 milyon TL hibe verdi. Sözkonusu 5 projenin, hibe programından yararlanmak için 54 ilden 273 başvurun arasından seçildiği belirtildi. Bu yıl kuruluşunun 35’inci yılını kutlayan Sabancı Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, "Yeniden yapılanma ve strateji çalışmalarımız kapsamında Toplumsal Gelişme Hibe Programı’nı uygulamaya koyduk" dedi.

Yarınlar iyi olsun

Hibe programlarıyla toplumda duyarlılık yaratmayı amaçladıklarını belirten Güler Sabancı, şöyle konuştu: "Yarınlar daha iyi olsun diye çalışıyoruz. Hibe programı ile kadınların, gençlerin ve engellilerin; eşit fırsatlara sahip olmalarını, topluma aktif olarak katılmalarını sağlayacak ve böylece toplumsal gelişmeye katkıda bulunacak projeleri destekliyoruz." Sabancı Vakfı Genel Müdürü Hüsnü Paçacıoğlu, Toplumsal Gelişme Hibe Programı’nın başvurularının 20 Ocak 2009’da sona erdiğini belirterek, "En çok başvurunun istihdam ve toplumsal katılım konularında geldiğini gördük" dedi. Paçacıoğlu, ön elemeyi geçen projelerin de Sabancı Vakfı ve uzmanlardan oluşan bağımsız bir Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirildiğini, ayrıca proje sahipleri ile ayrıntılı mülakatlar yapıldığını söyledi.

Hibe alacak projeler

Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Programı’ndan 2009 yılında yararlanacak kurumlar, alacakları hibe miktarı ve projeleri şöyle belirlendi:

Toplum Gönüllüleri Vakfı (284 bin 322 TL): Genç alan projesiyle, gençlerin farklı alanlarda güçlenerek yurttaşlık bilinçlerinin gelişmesi ve toplumsal katılımlarının desteklenmesi.

Kadın Merkezi KAMER (278 bin TL): Cinsiyetçi sistemin kadın ve çocuklara zarar veren yerel uygulamalarını tespit etmek, alternatiflerini geliştirmek.

Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (266 bin TL): Türkiye’deki işgücü piyasası dışındaki dar gelirli kadınlaın girişimcilik kapasitesinin iyileşmesine ve ekonomik katılımlarının artmasına katkıda bulunmak.

Altı Nokta Körler Vakfı (115 bin 505 TL): Çalışan veya çalışabilir durumdaki genç görme engellilerin işyerlerindeki üst düzey yöneticilerin ve diğer çalışanların görme engelli psikolojisi ve engellinin iş yaşamına entegrasyonunu kolaylaştırmak üzere eğitilmesini sağlamak.

Toplumsal Konuları Araştırma ve Geliştirme Derneği (84 bin 571 TL): İşgücü piyasasında yeni bir istihdam alanı oluşturarak istihdam alanında yer almayan kadınların ve gençlerin hizmet sektöründeki işgücü piyasasına dahil olmasını desteklemek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!