Sabancı Uzan'ın 7 fabrikasına talip

Güncelleme Tarihi:

Sabancı Uzanın 7 fabrikasına talip
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2005 11:57

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satışa çıkarılacak 9 çimento fabrikasından 7'sinin ihalesine girmeye hazırlanan Sabancı Holding'in Çimento Grup Başkanı Erhan Kamışlı, toplam muhammen bedeli 433 milyon dolar olan 9 fabrika için rakamın 600 milyon dolara ulaşacağı tahmininde bulundu.



-TMSF'NİN ÇİMENTO FABRİKALARI SATIŞI...
-9 FABRİKADAN 7'SİNİN İHALESİNE GİRMEYE HAZIRLANAN
SABANCI HOLDİNG'İN ÇİMENTO GRUP BAŞKANI KAMIŞLI:
-“9 FABRİKA İÇİN TOPLAM RAKAM 600 MİLYON DOLARA
ULAŞIR DİYE TAHMİN EDİYORUM”
-“EKONOMİK OLARAK DEĞERLENDİRMEK ZORUNDAYIZ, DUYGUSAL
FİYATLARLA İHALEYE GİRMEYİZ, GİRMEDİK DE. ORADA EKONOMİK
DEĞERİN ÜSTÜNDE HERHANGİ BİR HAMLE OLMAYACAKTIR”
-“İYİ BİR SATIŞ OLSUN. İNŞALLAH İŞİNİN EHLİ İNSANLAR
ALSIN, ALANLAR DA ZATEN VERGİ VERİYORSA DAHA ÇOK
VERSİN. VATANSEVERLİK VERGİ VERMEKTİR”


Soruları yanıtlayan Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı Erhan Kamışlı, TMSF tarafından satışa çıkarılacak olan Standart, Lalapaşa, Bartın, Ladik, Gaziantep, Şanlıurfa, Ergani'deki çimento fabrikalarının ihalesine gireceklerini, Trabzon ve Van fabrikalarının ihalesine girmeyeceklerini kaydetti.

İhalelere Akçansa ve Çimsa ile katılacaklarını ifade eden Kamışlı, ”Kaçını alırsanız kendinizi başarılı sayacaksınız?” sorusuna “İki tane alırsak başarılı oluruz diye düşünüyoruz” karşılığını verdi.

Ekiplerinin fabrikaları gezip, çalışmalar yaptığını, teknik değerlendirmelerde bulunduklarını kaydeden Kamışlı, fabrikaların teknik olarak eksikleri bulunduğunu, grup olarak her fabrika için yaklaşık 15-20 milyon dolarlık bir yatırım tahmin ettiklerini söyledi.

Fabrikaların ihalelerine girmek için 180 kuruluşun dosya aldığını, ardından 135 kuruluşun idari belgelerini teslim ettiğini anlatan Erhan Kamışlı, “Ekonomik olarak değerlendirmek zorundayız, duygusal fiyatlarla ihaleye girmeyiz, girmedik de hiç. Sonuçta, Türkiye'de en fazla değer yaratan grubuz, çıkıp orada ekonomik değerin üstünde herhangi bir hamle olmayacaktır” dedi.

600 MİLYON DOLARLIK TAHMİN

9 fabrikanın satışının tamamından, toplam muhammen bedelin yaklaşık yüzde 50 üzerinde bir rakamın elde edileceği tahmininde bulunan Kamışlı, “Toplam muhammen bedel 433 milyon dolardı, yüzde 50 artışla 600 milyon dolara ulaşır diye tahmin ediyorum. Bu da büyük rakam” diye konuştu.

Kamışlı, bir başka soru üzerine de, “İhalelere girdiğimiz şirketler, halka açık olan şirketlerimiz satılan fabrikaların varlıklarını devralıyor. Dolayısıyla zaten halka açık bir şirketin parçası olacaklar ve buralarla ilgili devamlı bilgiler alacak halk. Aslında bunları da halka açmış oluyoruz. Bizim almamız durumda hepsi halka açılmış olacak” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!