Sabancı Toyotasa'daki hisselerini satıyor

Güncelleme Tarihi:

Sabancı Toyotasadaki hisselerini satıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2009 17:39

Sabancı Holding, Toyota Motor Europe ve Mitsui ile ortak olduğu Toyotasa'daki yüzde 64,99 oranındaki hissesini, ALJ'ye bağlı ALJ Lubnatsi Pazarlama ve Satış A.Ş.'ye satma kararı aldı.

Haberin Devamı

Sabancı Holding'den yapılan yazılı açıklamada, yapılması öngörülen satış işleminin tutarının 84 milyon 986 bin 923 dolar olacağı belirtilerek, hisse devir işlemlerinin gerekli izin süreçlerinin tamamlanmasının ardından gerçekleşeceği kaydedildi.

Verilen bilgiye göre, hisse devir sürecinin tamamlanmasının ardından yeni şirketin ana hissedarı ALJ Lubnatsi olurken, şirketin yüzde 25'i Toyota Motor Europe'a, yüzde 10'u ise Mitsui&Co.'ya ait olacak.

STRATEJİK BİR YAKLAŞIM

Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Ahmet Dördüncü, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Sabancı Holding olarak tüm faaliyetlerinde paydaşlarına değer yaratmayı hedeflediklerini ve oluşan iş fırsatlarını da bu anlayış çerçevesinde değerlendirdiklerini belirtti.

Daha önce üretim faaliyetlerini devrederken olduğu gibi bugün satış-pazarlama faaliyetlerine yönelik bu kararın da, bu stratejik yaklaşımın bir örneği olduğuna işaret eden Dördüncü, “Diğer pazarlarda olduğu gibi Türkiye'de de bu işin artık global bir nitelik kazanmasından ötürü Toyotasa çatısı altında yürüttüğümüz distribütörlük faaliyetlerimizi global bir kuruma devretme kararı aldık. Hisselerimizi, tüm dünyada 55 yıldır Toyota'nın distribütörlük faaliyetlerini yürütmekte olan ALJ'nin tecrübeli ellerine teslim ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ALJ Avrupa Direktörü Ali Haydar Bozkurt ise, ALJ'nin, Türkiye'yi bölgenin otomotiv sektöründeki en önemli ekonomisi olarak gördüğünü belirterek, bu nedenle ALJ'nin, Türkiye'de Daihatsu distribütörlüğü ile başlayan yatırımlarını, Toyota ile büyüterek, Türkiye'ye ve sektörün geleceğine olan güvenini ortaya koyduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!