Sabancı Telsim'le ilgileniyor

Güncelleme Tarihi:

Sabancı Telsimle ilgileniyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2005 10:46

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, TMSF tarafından satışa konulan Telsim'i incelediklerini açıkladı. Sabancı, Erdemir ihalesine ise stratejilerine uymadığı için girmeyeceklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Güler Sabancı, Hilton Oteli'nde verdiği kokteylde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sabancı, bir yılda Türkiye'nin çok yol aldığını belirterek, “Geçen yıl burada özelleştirmelerden şikayetçiydik. Hiç biri olmamıştı. Ekonomik ve siyasi istikrarı yakaladık ve bunu sürdürdüğümüz sürece Türkiye'nin önü çok açık” dedi.

Tüpraş ihalesinde alıcı ve satıcıyı kutlayan Sabancı, “Şeffaf herkesin imreneceği bir iş başarılmıştır” değerlendirmesinde bulundu.

"3 EKİM'DE SÜRPRİZ BEKLEMİYORUM"

3 Ekim'de bir sürpriz beklemediğini kaydeden Sabancı, “Türkiye ödevini yapmış durumdadır. Avrupalılar da sözüne güvenilir insanlardır. Orada da bir sürpriz beklemiyorum” dedi.

Haberin Devamı

SABANCI, ERDEMİR İHALESİNDE YOK

Erdemir ihalesinde ön yeterlilik almadıkları hatırlatılarak, başka bir grupla ihaleye girmelerinin söz konusu olup olmadığı yönündeki soru üzerine Sabancı, “Hayır. Biz 6 iş grubundayız. Yeni bir iş sahasına girerken çok hassasız. Stratejimize uymuyor. Onun için de girmiyoruz” cevabını verdi.

"TELSİM'İ İNCELİYORUZ"

TMSF tarafından satışa çıkarılan Telsim'e talip olup olmadıkları sorusuna karşılık da Sabancı, “Telsim'i inceliyoruz” dedi. Yeterlilik için başvuruları olup olmadığı sorusunu da Sabancı ”Evet” diye cevapladı.

Sabancı, ancak burada alıcılar olarak Motorola anlaşmasının sonucu gibi bazı şeyleri görmeyi beklediklerini ve şirketin 6 aylık bilançolarını bilmeleri gerektiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!