Sabancı: ‘Şu dağa çık’ demek yetmez rehberlik gerekir

Güncelleme Tarihi:

Sabancı: ‘Şu dağa çık’ demek yetmez rehberlik gerekir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2010 00:00

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Young Guru Academy (YGA) tarafından düzenlenen 2010 Liderlik Zirvesi’nde, “Sosyal Sorumlu Lider” başlıklı konuşmasıyla gençlere seslendi.

Sabancı,  “Günün her anına  yayılan haber akışı, cep telefonu, internet ve onun getirdiği Google, Facebook, Twitter... Bunlar sizlerin genlerinize işlemiş durumda. Bizse bunları hep sonradan öğrendik. Biz, sonradan dünya vatandaşı
olduk” dedi.
Küresellik doğanızda var
Bugünün liderlerinin, soğuk savaşta, bölünmüş bir dünyada  yetiştiğini anlatan Güler Sabancı, gençlere şöyle seslendi: “Tecrübelerimizi böyle bir dünyada kazandık. Berlin Duvarı’nın yıkılmasından sonra birleşmeye başlayan ve her gün daha da küreselleşen içinde yaşadığımız bu dünya, bizim için yeni bir olgu sayılabilir. Siz ise, böyle bir dünyada doğdunuz, büyüdünüz. Küresellik sizin doğanızda var. Hızla büyüyen ve gelişen  ülkemizin gelecekteki liderleri olan sizler için, globallik bir yaşam tarzı, bir olmazsa olmazdır. Bu avantajınızı çok iyi kullanacağınıza eminim. Geriye  dönüp baktığımızda görüyoruz ki maalesef biz, size, çok da iyi bir dünya  bırakamıyoruz.”
Tek başına hedef olmaz
Yaşanacak bir liderlik krizinin, tüm şirketlerin sorunu olma ihtimali bulunduğunu ifade eden Güler Sabancı,  “Gerçekçi bir yaklaşım ve uzun vadeli bir bakışla, şirketlerin kendi içlerinden yetenekli liderleri yetiştirip geliştirmeleri ile çözümlenebilir. Karşıda bir dağ görünce, takımlarına, ‘şu karşıdaki dağa tırmanın’ diye talimat vermek, tek başına hedef göstermek liderlik değildir. Liderlik, o dağı aşmanın önemini takımlarına anlatmak, onları ikna etmek ve  onları başarılı kılmaktır. Sonunda dağa tırmanan takımlardır. Ama o dağa tırmanmak için rehberlik eden, destek ve güç  veren liderlerdir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!