Sabancı: Nişanımı aldım hazirandan sonra yokum

Güncelleme Tarihi:

Sabancı: Nişanımı aldım hazirandan sonra yokum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2002 01:50

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, haziran ayından sonra, bu görevi bırakacağını söyledi. Sabancı, ‘‘Yerime geçecek kişinin soyadı önemli değil. Ben bu kişiyi kafamda nişanladım’’ dedi.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, reislik görevini 7 Haziran'dan sonra bırakıp sosyal işlere ağırlık vereceğini belirterek, ‘‘Yerime geçecek kişinin soyadı önemli değil. Ben bu kişiyi kafamda nişanladım’’ dedi.

Sakıp Sabancı, 50 yılı aşkın sürede iş hayatında edindiği deneyimleri, Türkiye'de gerçekleştirdiği ‘ilk’leri, sanat, kültür ve sosyal alandaki faaliyetlerini içeren websitesi ‘‘www.sakipsabanci.gen.tr’’yi dün Sabancı Center'da düzenlediği basın toplantısıyla hizmete açtı. Sabancı, toplantı sonrası basın mensuplarının, ‘‘Sabancı Holding'deki görevinizi bırakacak mısınız?’’ sorularına şöyle cevap verdi: ‘‘Yeni yüzlere fırsat verilmesini herzaman söylüyorum. Ben birçok şirketin başında İdare Meclis Reisi'ydim. Örneğin Kordsa'da 25 sene İdare Meclisi Reis'liği yaptım. Daha sonra bu mevkiye Güler Sabancı'yı hazırladım. Güler Sabancı'ya sen başkan olucaksın ve yetkiler sende olacak dedim. Ben normal üye olacağım dedim. Bu numunemi soyadı Sabancı olan veya olmayan arkadaşlarıma birçok şirketlerde yaptım. Şimdi kimi hazırlıyoruma gelirsem, kafamda nişanladım. Soyadı önemli değil. Ben vasıflarıyla birgün benim yerime gelecek kişiyi belirliyorum. Kendimi de diğer kanallarda geliştireceğim.’

Sabancı Üniversitesi'ne daha fazla ağırlık vereceğini ve Vakıf'a daha fazla gideceğini belirten Sabancı, ‘Müzemizi 7 Haziran'da açacağız. Sonra sosyal işlere daha fazla ağırlık verip İdare Meclis Reis'liğini bırakacağım. Ülkeyi idare edenler liderler çok önemli ve bu kişiler bilhassa öncelikle birilerini yetiştirmeyi amaçlamalı. Askeriye de o kadar güzel kurallar varki ne zaman kim geleceği ne zaman gideceği görülüyor’ diye konuştu.

Babamın resmi yoktu benim web sayfam oldu

Sakıp Sabancı hakkında detaylı bilgi almak isteyen ziyaretçilere açık olan ve sanal kütüphane niteliği taşıyan www.sakipsabanci.gen.tr adresindeki internet sitesi yaklaşık 450 sayfa bilgi, 350'yi aşkın resim ile yaşayan bir Türk işadamı için yapılmış en kapsamlı web sitesi olma özelliğini taşıyor.

Sabancı, internet sitesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, çağa ayak uydurmak gerektiğini kaydederek, ‘‘Hacı Ömer Sabancı'nın bir resmi bile yoktu. Geçmişe sahip çıkmamız gerekiyor. Bundan sonraki kuşaklar bunları tamamladığı an Türkiye daha fazla büyüyecektir’’dedi.

Sabancı, web sitesi sayesinde arşiv oluşturulduğunu ve geçmişe ait değerlerin korunacağını kaydederek, bilgisayarı 8 yaşındaki torunu Melisa’dan öğrendiğini ve bilgisayarda oyun oynamayı sevdiğini ifade etti.

‘‘www.sakipsabanci.gen.tr’’ sitesinde, Sabancı’nın Hayatı, İş Dünyasında, Kitapları, Sabancı Koleksiyonu, Sakıp Sabancı Ödülleri, Vakıf Faaliyetleri, Medyada Sakıp Sabancı, Albüm, Anılar ve Şeref Defteri bölümleri bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!