Sabancı, gıdada yeni ürünlerle büyüyecek

Güncelleme Tarihi:

Sabancı, gıdada yeni ürünlerle büyüyecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sabancı Grubu, lokomotif sektörlerden biri olarak gördüğü gıdada ürün çeşidini artırıyor. Sabancı Holding ve Philip Morris'e bağlı Kraft Jacobs Suchard ortaklığı ile kurulan Marsa KJS, margarin ve likit yağ, çikolata, gofret, kahve ve hazır Tang içeceğinden sonra şimdi de makarna, ketçap, mayonez, peynir gibi Kraft'ın dünyaca ünlü ürünlerini Türkiye'de satışa sunmaya hazırlanıyor.

SABANCI Grubu, 2000'li yıllarda büyümeyi hedeflediği gıda sektöründe yeni atılımlar yapıyor. Sabancı Kraft Jacobs Suchard ile birlikte Türk tüketicisine yeni tadlar sunmak üzere kolları sıvadı. Sabancı Holding ve Philip Morris'e bağlı Kraft Jacobs Suchard ortaklığı ile kurulan Marsa KJS, margarin ve likit yağ, çikolata, gofret, kahve ve hazır Tang içeceğinden sonra şimdi de bu ürünlerde daha değişik tadlar yaratmak ve makarna, ketçap, mayonez, peynir gibi Kraft'ın dünyaca ünlü ürünlerini Türkiye'de satışa sunmak için çalışmalara başladı.

DAHA HAFİF YAĞ

Marsa KJS Genel Müdürü David Comeau, sürekli pazar araştırması yaparak beş ana kategori içinde neler yapabileceklerini araştırdıklarını söyledi. ‘‘Yaklaşık 25 yıldır Sabancıların ürettiği ve büyük tecrübeye sahip oldukları yağ bizim ana kategorimiz’’ diyen Comeau, hem sıvı yağda hem margarinde yeni çeşitler üzerinde çalışmalar yaptıklarına işaret etti. Comeau, daha hafif, değişik lezzette, kullanımı daha kolay bir margarin için yatırım hazırlığında olduklarına değindi. Sabancı Grubu'nun dünyaya açılmak istediğini belirten Comeau, Marsa'nın Kraft'tan Kraft'ın da Marsa'nın tecrübelerinden yararlandığını vurguladı.

Sabancı Grubu'nun bu kadar büyük olmasının nedenini uzun vadeli düşünmesine bağlayan Comeau, Sabancıların yabancı ortaklarına da bunu aşıladığını söyledi. Comeau, ‘‘Sabancı yabancı ortağı Kraft'ı da bu konuda eğitti. Onlara geniş bir perspektiften ve uzun vadeli olarak Türkiye'ye bakmasını öğretti. Kraft Türkiye'ye uzun vadede bakıyor’’ dedi.

KRAFT'I ZOR İKNA ETTİK

Sabancı Grubu'nun hiç durmadığını ve sürekli yenilik peşinde olduğunu belirten Comeau, Kraft'ı gofret üretimi konusunda önceleri zor ikna ettiklerini ve Kraft'ın ilk başta gofret üretimine kuşkuyla baktığını söyledi.

‘‘Başka hiç bir yerde Kraft'ın gofret üretimi yoktu’’ diyen Comeau, Türkiye'de uzun süre pazar araştırması yaptıklarını, tüketicinin nasıl bir gofret istediğini belirlediklerini ve Avrupa'daki laboratuarlarda ürünün çalışmalarının yapıldığını söyledi. Comeau, Türkiye'de gofret üretiminin başarısını gören Kraft'ın başka sıcak ülkelerde de gofret üretimine başlama kararı aldığını belirtti. Adana'daki tesislerin her türlü ürünü üretebilecek düzeyde olduğunu belirten Comeau, ‘‘Türkiye'de üç ürün birden üretmesi ülkeye olan güvenin göstergesidir’’ dedi.

Marsa şimdi piyasada hiç olmayan, hiç bir firmanın üretmediği değişik tadlarda gofret üretmeye hazırlanıyor. Adana'daki tesislerde üretilecek gofretlere iki çeşit yeni tad eklenecek.

TANG HIZLI BÜYÜDÜ

Hazır toz içecek Tang'in de pazarda çok hızlı büyüdüğünü belirten Comeau, bir yıl dolmadan 15 milyon dolarlık satış gerçekleştiğini vurguladı. Türk tüketicisinin bu tadı çok sevdiğini belirten Comeau, toz içecekler pazarını Tang ile canlandırdıklarını söyledi. Önümüzdeki yıl Tang'in Türkiye'de üretimine başlayacaklarını da vurgulayan Comeau, 18 aylık bir çalışma sonrasında vişneli Tang'in de yakında piyasaya çıkacağını açıkladı.

TOP SECRET PROJELER

Türkiye'de gıda sektöründe büyük bir rekabet olduğuna işaret eden Comeau, yeni tadlar ve ürünler için büyük gizlilikle sürdürdükleri önemli projeleri olduğunu belirtti. Comeau, ‘‘Milka markasını en iyi olarak kabullendirmek ve daha geniş bir ürün yelpazesi sunmak istiyoruz’’ dedi. Bu alanda en büyük ihracatçılardan biri olan Marsa KJS bu yıl 300 milyon dolarlık ciroya ulaştı.

Türkiye'yi çok seviyorum

SABANCI Holding'de Türkiye'de görev yapan ilk yabancı yönetici olan David Comeau, Türkiye'yi ve Türk insanını çok sevdiğini belirtiyor. Her konuda Türkiye'de kendisine çok destek ve yardımcı olunduğunu söyleyen Comeau, üç çocuğundan ikisinin Türkiye'de doğduğunu ve Türkiye'nin kendisine çok güzel iki hediye verdiğini belirtiyor. Çocuklarının Türkiye'de doğmasından çok mutlu olduğunu belirten Comeau, ayrıca onların Türkiye'de yetişmesini ve kendisinin de uzun yıllar Türkiye'deki görevini sürdürmek istediğini vurguluyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!