Sabancı: Biz 150 bin ağaç ve çiçek diktik

Güncelleme Tarihi:

Sabancı: Biz 150 bin ağaç ve çiçek diktik
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2013 17:45

Sabancı Üniversitesi mezuniyet töreninde konuşan Güler Sabancı, "Orman niteliğini yitirmiş bu araziye 150 bine yakın ağaç ve çiçek diktik" dedi.

Haberin Devamı

Sabancı Üniversitesi, 14. lisansüstü ve 11. lisans eğitimi mezunları törenle diplomalarını aldı. Dün, Tuzla'daki Sabancı Üniversitesi Kampüsü'nde düzenlenen mezuniyet törenine yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Törene, Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Rektör Prof. Dr. Nihat Berker de katıldı.

GÜLER SABANCI'YI HİÇ BÖYLE GÖRMEDİNİZ

"150 BİNE YAKIN AĞAÇ VE ÇİÇEK DİKTİK"

Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı yaptığı konuşmada 1997 yılında, üniversitenin temellerinin atıldığı günü hatırladığını belirterek "Bu arazi, orman niteliğini yitirmiş, gecekonduların arasında kalmış, içinde mıcır ocakları olan bir araziydi. Yer yer küçük fidanlar, çalılar ve bugünkü gölümüzün olduğu alanda verimsiz büyük bir çukur vardı. 150 bine yakın ağaç ve çiçek diktik. Araziyi 500 bini aşkın mevsimlikle döşedik. Bu arazi, çam, sedir, çınar, kiraz, erik ağaçlarının, çeşit çeşit çiçek ve bitkinin yetiştiği bir vahaya dönüştü. Bu araziyi, arıtma suyumuzu da biriktirdiğimiz gölümüzle suluyoruz" dedi.

Haberin Devamı

GÜLER SABANCI DANS ETTİ

Konuşmanın ardından mezunlara diplomaları törenle verildi. Diploma töreninin ardından mezunlar keplerini havaya attı. Ayhan Sicimoğlu'nun canlı müziği ve dans gösterisiyle keyifli dakikalar yaşayan öğrencilere, Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı da eşlik etti. Sabancı öğrencilerle birlikte dans ederek mezuniyet coşkusuna katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!