Sabancı: Adliyede doğrular hakim olacak

Güncelleme Tarihi:

Sabancı: Adliyede doğrular hakim olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sakıp Sabancı, kardeşi Özdemir Sabancı ve iki arkadaşının katili Mustafa Duyar'ın tahliye ihtimali için, ‘‘Hükümet affetse de benim bağrım yanıyor. Adliyede hakimler var. Doğrular hakim olacak’’ dedi.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, Özdemir Sabancı, Haluk Görgün ve Nilgün Hasefe'nin katili Mustafa Duyar'ın tahliye edileceğine ilişkin haberler üzerine, ‘‘Hükümet affedebilir, ama benim bağrım yanıyor, benim affetmem mümkün değil’’ dedi. Sabancı, hukukçularının bu konuda önümüzdeki günlerde ayrıntılı açıklama yapacaklarını vurgulayarak, adliyede hakimlerin olduğunu ve bu olayda da doğruların hakim olacağını söyledi.

Dün Boğaziçi Üniversitesi'nde ‘‘Jacobs&Talk’’ toplantısında ‘‘Girişimcilik’’ konusunda bir konferans veren Sabancı, erken seçim konusunda, ‘‘Seçim demokrasi içinde var. Ancak seçime hazırlıksız girilirse yazık olur. Güçlü ve istikrarlı bir hükümet oluşmasını sağlayacak bir düzenleme yapılırsa erken seçim sonuç verir. Aksi takdirde yeniden yılları yitiririz.’’ yorumunu yaptı.

REZİL OLUYORUZ

Sabancı, ara rejim tartışmalarına ilişkin olarak da, yanlış yapıldığını belirterek, ‘‘Darbe tartışmalarıyla elaleme rezil oluyoruz, dünyada darbe dönemi bitmiştir. Sorunlar demokrasi ile çözülür’’ dedi. Özelleştirme konusuna da değinen Sabancı, bu konuda gerekli adımların atılmadığını savunarak, petrokimya alanında özelleştirme girişimi yapıldığı takdirde Sabancı Grubu'nun istekli olacağını ve Amoco firmasıyla işbirliği arayışında olduklarını söyledi. Önümüzdeki günlerde Arjantin ve Brezilya'da Dupont firmasıyla ortak iki fabrika inşaatına başlayacaklarına da değinen Sabancı, iki fabrikanın da yüzde 51 ortağının Sabancı Grubu olacağını vurguladı.

VERİMLİ ÇALIŞIN

Konuşmasında, kendi hayatından kesitler veren Sabancı, öğrencilere verimli çalışmaları, inançlı olmaları, takım çalışması yapmaları halinde kesinlikle başarıya ulaşacaklarını söyledi.

Toplantı öncesi 30 kişilik Sosyalist İktidar Partili öğrenci grubunun ‘‘Sermaye defol üniversiteler bizimdir’’ pankartı ve ‘‘Kahrolsun sermaye iktidarı’’ sloganlarıyla karşılaşan Sabancı şunları söyledi: ‘‘Siz beni alkışlıyorsunuz, ancak dışarıda arkadaşların bir kısmı protesto etti. Bu gayet normaldir. Herkes aynı olamaz. Beni alkışlamak da güzel, beni protesto edenlerin de tartışılacak nüansları olabilir. O da bu da olacak. Böylesi daha güzel.’’

Adil bölüşme yoksa atom bombası olur

Dünyada en önemli olayın ‘‘insan’’ olduğunu vurgluyan Sakıp Sabancı, eğitimin önemi üzerinde durdu. Türkiye'nin bu konuda kısmi başarılar sağladığını ancak yetişmiş insanları iyi değerlendiremediğine değinen Sabancı, bu konuda özellikle bürokrasiye vurgu yaptı. Bakan değişirken bütün teknik ekiple değiştiğini, bu kadar sık değişen kadroların başarılı olmasının mümkün olmadığını söyleyen Sabancı, Türkiye'nin gençlik potansiyelini ‘‘Muhteşem’’ sözüyle değerlendirdi. Sabancı, bu potansiyelin hiç bir ülkede olmadığını ve bu gençlerin başarıya ulaşacaklarına inandığını belirtti. Sabancı sözlerini, ‘‘İyi kazanma kadar adil bölüşme de önemlidir. Adil bölüşme yoksa atom bombaları ortaya çıkar’’ diyerek son verdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!