Saab giderse Türkiye’deki lüks markamız Cadillac olur

Güncelleme Tarihi:

Saab giderse Türkiye’deki lüks markamız Cadillac olur
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2009 00:00

İsveçli Saab’ın niş spor otomobil üreticisi Koenigsegg’e satmasını değerlendiren General Motors (GM) Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, “Saab’ın Türkiye’deki durumu yeni sahibine bağlı. ‘Siz devam edin’ derlerse aynı şekilde faaliyetlerimizi sürdürürüz. Eğer biz farklı ve GM’den bağımsız bir yapılanma içine gireceğiz derlerse, Saab’ı veririz. Eğer Saab giderse, lüks sınıfta zaten getirmeye çalıştığımız Cadillac markası üzerinde yoğunlaşırız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Saab’ın çok fazla modelinin olmamasını ve bu modellerdeki motorların Türkiye’ye uymamasının satışlarını etkilediğini belirten Keklik, şunları söyledi: “Biz bu yüzden Saab’a çok fazla yatırım yapmadık. Mevcut GM Türkiye ofisimizde sadece 2-3 arkadaşımız Saab markasıyla ilgileniyor. Yani Saab’ın Türkiye’de bir mal varlığı söz konusu değil. Bu yüzden Saab’ın elimizden gitmesi
bizim için sorun olmaz. Diğer taraftan Amerika’da yeniden yapılanan GM, Cadillac’ı hangi ülkelere sokup sokmayacağı konusunda kararını henüz vermedi. Onların kararları doğrultusunda Türkiye’de büyük bir imajı olan markayı getireceğiz.”

3 kuşak Astra

Keklik, Kasım ayında ön satışla Türkiye pazarındaki yerini alacak yeni Astra’yla birlikte Türkiye’de bir ilke imza atacaklarını da söyledi. Keklik, “Biz eğer devam etme kararı verirsek Türkiye’de 3 kuşak Astra’yı birlikte satabiliriz” diye konuştu. Opel şu anda Türkiye’de 2004 yılında piyasaya sunduğu mevcut  Astra’yla birlikte 98 yılında ilk kez piyasaya çıkan Astra HB ve Sedan’ı da Classis adı altında birlikte satıyor. Kasım ayında tamemen yenilen Astra’nın Türkiye pazarına girmesiyle, ilk kez 3 kuşak biraraya gelecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!