S&P’yi, ABD’yi takmadı, borsa yüzde 3 yaptı

Güncelleme Tarihi:

S&P’yi, ABD’yi takmadı, borsa yüzde 3 yaptı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2008 00:00

Türk para ve sermaye piyasalarında önceki gün beklentilerin üzerinde enflasyon ve Standart & Poors’s (S&P) açıklaması ile bozulan hava, haftanın son işlem günü yerini iyimser bir tabloya bıraktı.

Uluslararası piyasalarda dün temkinli iyimserlik yaşanırken, yurtdışını takip eden İMKB yüzde 3’e dayanan değer artışı yakaladı. Önceki akşam valörlü işlemlerde 1.31 YTL’ye kadar çıkan dolar ise dün 1.29 YTL’den işlem gördü.

ABD VERİSİNE ODAKLANDI: Piyasalarda dün gözler ABD’den açıklanacak tarım dışı istihdam verisindeydi. Bu verinin açıklanmasından önce iyimser hareket eden global piyasalarda, ABD’den veri ile ilgili olarak gelen açıklama anlık tepki yarattı. ABD’de açıklanan tarım dışı istihdam verisinde düşüş 60 bin beklentisine rağmen 80 bin olarak gerçekleşti. İşsizlik oranı da yüzde 5 beklenirken, yüzde 5.1 oldu. Doların aleyhine olan bu rakamlarla, Euro dolar karşısında kısa süreli değer kazandı. Avrupa borsalarında da küçük çaplı değer kaybı gözlendi. Ancak ardından piyasalar yeniden toparlandı.

İMKB YÜZDE 2.99 PRİM YAPTI: Yurdışındaki gelişmelere bağlı olarak İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Ulusal 100 Endeks’i de güne yükselişle başladı. Yüzde 2’nin üzerinde değer artışı yakalayan bendeks, ikinci seansta satışla karşılaşsa da gün sonunda yeniden yönünü yukarı çevirdi ve kapanışı 41.362 puandan yüzde 2.99. primle tamamladı. Güne, 1.2950 seviyesinden başlayan dolar ise gün içinde birara 1.30 YTL’nin üzerine çıktı. Ancak kapanışta yeniden 1.29 YTL düzeyine geriledi. Dolar serbest piyasada günü 1.2950 YTL’den tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!