S&P Türkiye'nin notunu değiştirmedi

Güncelleme Tarihi:

S&P Türkiyenin notunu değiştirmedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2005 17:24

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S and P), Türkiye'nin kredi notlarının yanı sıra, notların görünümünü “durağan ” olarak teyit etti.

Haberin Devamı

S&P, Türkiye'nin BB(-) olan uzun vadeli döviz cinsi ile “BB” olan uzun vade yerel para birimi cinsi ve “B” olan kısa vade döviz ve yerel para birimi kredi notlarını teyit ederken, notların görünümünü “durağan” olarak bildirdi.

S and P açıklamasında, “BB” kategorisindeki kredi notunun, 'makro ekonomik politikalara bağlılığın sürmesiyle' desteklendiği ifade edilirken, notu destekleyici diğer unsurlar ise “AB ile müzakere süreci ve IMF ile yeni bir Stand-by anlaşmasının beklenmesi” olarak gösterildi.

NOT ARTIRIMI SİNYALİ

S&P, “hükümetin güçlü parlamento desteğinin devam etmesi, AB ile üyelik müzakerelerindeki ilerleme ve IMF'nin ekonomik programa destekte bulunmasının”, kredi notunun yükseltilmesi için güçlü bir zemin oluşturduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

YAPISAL ZAYIFLIK VE CARİ İŞLEMLER AÇIĞI UYARISI

Hükümetin gelir ve harcama sisteminde yapısal zayıflıkların devam ettiğinin vurgulandığı değerlendirmede, borç ve faiz yükünün de aynı yapısal zayıflık içinde bulunduğu ifade edildi.

S&P analisti Farouk Soussa, Cari İşlemler Açığı'na da dikkat çekerek, bu açığın başlıca dış borç ile finanse edilmesinin, Türkiye'yi, dış finansman şartları karşısında kırılgan hale getirdiğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!