S&P Türkiye'nin görünümünü pozitife çevirdi

Güncelleme Tarihi:

S&P Türkiyenin görünümünü pozitife çevirdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2006 16:38

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notuna ilişkin ekonomik görünümünü “durağan”dan “pozitif”e çevirdi. S&P, uzun dönemli döviz cinsinden BB (-) ile YTL cinsinden “BB” olan kredi notlarının ise aynen teyit edildiği bildirildi.

Haberin Devamı

Ekonomik görünümün pozitife çevrilmesi, Türkiye'ye dönük olumlu bakışı yansıtırken, kredi notunun yakında arttırılabileceğinin işareti olarak değerlendiriliyor.

YAPISAL REFORMLARDA İLERLEME VAR

S&P'den yapılan açıklamada, görünümün pozitife çevrilmesine neden olarak, Türkiye'nin sağlam makro ekonomik politikalara bağlılığının devam etmesi olarak gösterildi. Türkiye'ye olan uluslararası güveninin arttığının belirtildiği değerlendirmede, YTL'nin de değer kazanarak güçlendiği ifade edildi. Pozitif gelişmelerin orta vadede devam etmesinin beklendiği belirtilirken, bu gelişmelerin IMF destekli ekonomik program ve AB ile müzakereler tarafından desteklendiği ifade edildi.

NOTU OLUMSUZ ETKİLEYEBİLECEK RİSKLER

Bu arada, geçen yıl, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın yüzde 6'sına ulaşan cari işlemler açığının, borçlanma maliyetinin yükselmesi ve vadelerin kısalması gibi unsurların, kredi notunu olumsuz etkileyebilecek unsurlar olduğu ifade edildi.

KUŞ GRİBİ KISA VADELİ BİR RİSK OLUŞTURUYOR

S and P değerlendirmesinde, kuş gribinin kısa vadeli bir risk oluşturduğu, ancak insanlar arasında yayılmadığı sürece kredi notu üzerinde olumsuz bir etki yapmayacağı vurgulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!