S&P BP'nin notunu indirdi

Güncelleme Tarihi:

S&P BPnin notunu indirdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 10:58

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standart & Poors (S&P), İngiliz petrol şirketi British Petrolium'un (BP) “AA-“ olan uzun vadeli kredi notunu “A”ya indirdi. Görünümünü ise negatif izlemeye aldı.

Haberin Devamı

S&P'den yapılan açıklamada, not indiriminde Meksika Körfezi'ndeki petrol sızıntısının temizlenmesi ve zararların giderilmesinin şirkete maliyetine ilişkin tahminlerle şirketin en büyük pazarı ABD'deki politik baskının neden olduğu belirtildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu ayrıca, şirketin notunun gelecekte yine düşürülebileceği uyarısında bulundu. Bu ay ikinci kez BP'nin notunu düşüren S&P, bu indirimle BP'nin notunu iki basamak düşürmüş oldu.

S&P, BP'nin notlarını 4 Haziran'da negatif izlemeye aldığını açıklamıştı.

Uluslararası Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch de geçen salı günü, şirketin “AA” olan kredi notunu altı basamak birden düşürerek “BBB”ye indirdiğini açıklamıştı.

BP, ABD'DE BEŞ BANKAYLA KREDİ İÇİN GÖRÜŞÜYOR

BP, ABD'deki beş bankadan 5 ila 10 milyar dolar (4-8 milyar avro) arasında kredi almaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Fransız gazetesi Le Monde'daki habere göre, şirket, aralarında Goldman Sachs ve Morgan Stanley'nin de bulunduğu beş bankayla operasyon için görüşüyor.

İngiliz Petrol şirketi daha önce yaptığı açıklamada, Meksika Körfezi'ndeki felaketi önlemek için oluşturulacak fonda kullanılmak üzere önümüzdeki dönemde temettü dağıtmayacağını, yatırım programlarını azaltacağını ve 10 milyar dolarlık varlık satacağını duyurmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!