Rüzgar lisansları 2 ay içinde verilecek

Güncelleme Tarihi:

Rüzgar lisansları 2 ay içinde verilecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2009 00:00

Elektrik İşleri Etüd İdaresi (EİE) Genel Müdürü Mustafa Kemal Büyükmıhcı, uzun süredir merakla beklenen rüzgar lisanslarının bir iki ay içinde verileceğini açıkladı. Büyükmıhcı, 11 bin 600 mw’lık rüzgar santralinin 2013 yılına kadar kurularak sisteme elektrik verilmesini hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Gazi Üniversitesi Rektörlüğü ile EİE ve Ostim Organize Sanayi Bölgesi arasında enerji verimliği ve yenilenebilir enerji alanında işbirliği protokolü imzalandı.

ACI İTİRAF

EİE Genel Müdürü Büyükmıhcı, imza töreninde acı bir itirafta bulundu. Genel Müdürün verdiği bilgilere göre Türkiye bin dolarlık milli gelir üretebilmek için tam 400 litre petrole eş değer enerji harcıyor. Oysa aynı miktardaki geliri Avrupalı ülkeler 200 litre, Japonya ve Danimarka ise sadece 100 litre petrol eş değeri enerjiyle üretmeyi başarıyor.

30 MİLYON KONUT

Büyükmıhcı, Türkiye’nin ihtiyacı olan enerjinin yüzde 76’sını yurt dışından satın aldığına dikkat çekti. Etkili tasarruf önlemleriyle enerji ithalatının önemli ölçüde azaltılabileceğine işaret eden Büyükmıhcı, binalarda yüzde 35, sanayi ve ulaşımda da yüzde 15’er oranında tasarruf potansiyeli olduğunu belirtti. Büyükmıhcı, böyle bir tasarrufun 30 milyon konutun yıllık enerji ihtiyacına denk geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE ARAŞTIRACAK

Gazi Üniversitesi Rektörü Rıza Ayhan da sanayide enerjinin ne ölçüde verimli kullanıldığını ortaya çıkarmak için Ostim OSB’deki işletmelerde araştırma yapacaklarını bildirdi. Ayhan, “Yılda en az 50 işletmeyi inceleyip ne kadar enerji kaybı olduğunu belirleyeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!