Rusya'dan doğalgaza yüzde 10.25'lik indirim

Güncelleme Tarihi:

Rusyadan doğalgaza yüzde 10.25lik indirim
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2015 16:54

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Gazprom ile BOTAŞ'ın yüzde 10,25'lik doğalgaz indirimi konusunda anlaştıklarını ancak anlaşma metninin henüz imzalanmadığını belirtti.

Haberin Devamı

Novak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Rus doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı projesinin iptaline ilişkin haberleri yalanladı. Türkiye'den projenin iptaliyle ilgili kendilerine herhangi bir bildirimde bulunulmadığını belirten Novak, "Hükümetlerarası anlaşma üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Bildiğimiz kadarıyla Türkiye de bu konuda çalışmalarını sürdürüyor" dedi. Novak, Rus enerji şirketi Gazprom ile BOTAŞ'ın yüzde 10,25'lik indirim konusunda anlaşma sağladığını da açıkladı.

Erdoğan ile Putin sonbaharda bir araya gelecek

Öte yandan Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, sonbaharda bir araya gelecek, görüşülecek ana konulardan biri doğalgaz boru hattı projesi olacak. Rus gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıması planlanan Türk Akımı projesinin 63 milyar metreküp kapasiteli olacağı duyurulmuştu. Bu miktarın 47 milyar metreküplük kısmı Avrupa'ya iletilirken, geri kalan 16 milyar metreküplük bölümünün Türkiye'nin iç piyasasında tüketilmesi öngörülüyor.

BAKMADAN GEÇME!