Rusya ile işbirliği anlaşması imzalandı

Güncelleme Tarihi:

Rusya ile işbirliği anlaşması imzalandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2010 13:31

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) ile Rusya Federasyonu Samara Bölge Yönetiminin, stratejik işbirliği anlaşması imzaladığı bildirildi.

Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın koordinasyonunda Rusya Federasyonu'nun Moskova ve Samara Bölgelerine 21 Haziran'da 5 günlük sektörel ticaret heyeti programı düzenleyen OİB'nin, Rusya'daki temasları sırasında Samara Bölgesi Sanayi Enerji ve Teknoloji Bakanlığı ile işbirliği anlaşması imzaladığı belirtildi.

OİB Başkanı Orhan Sabuncu, açıklamada yer verilen değerlendirmesinde, işbirliği sonrasında üretimde güçlü bir partner özelliği taşıyan Rus meslektaşları ile birçok alanda ortak projeler üzerinde çalışacaklarını kaydetti.

Rusya temaslarında özellikle Samara Bölgesi ve Toggliatti Sanayi ve Teknoloji Parkının Türk otomotiv endüstrisi ihracatçıları için önemli işbirliği fırsatları sunduğunu vurgulayan Sabuncu, “Yatırımda potansiyel, üretimde güçlü bir partner özelliğini taşıyacak işbirliği anlaşmasına imza attık. Bu bizim endüstrimiz için yeni kapıların açılmasına, yeni fırsatların oluşmasına neden olacaktır” dedi.

Sabuncu, iki taraf için ortak projeler geliştirmeyi de içeren işbirliği anlaşması çerçevesinde, OİB üyesi firmaların Samara bölgesinde yatırım yapmaları konusunda Samara Bölgesi Sanayi Enerji ve Teknoloji Bakanlığı'nın destek vereceğini ifade etti.

Türk otomotiv endüstrisinin kalitesini dünyanın bildiğini, bu nedenle çeşitli ülkelerden işbirliği talepleri aldıklarını anlatan Sabuncu, bunların sonuçlarını önümüzdeki dönemde alacaklarını kaydetti.

Türk firmalarının Rusya'da yatırım yapmaları yönünde beklentinin bulunduğuna işaret eden Sabuncu, “Samara Bölgesi'nde kaynak potansiyelinin etkin kullanımı anlamında rol alacağız. Gelişen Rus otomotiv pazarında daha etkin rol alabilmek için burada yatırım planı yapan firmalarımıza yol göstereceğiz. Bu gelişmeler bir yandan markalarımıza, bir yandan da ihracatımıza katkı sağlayacaktır” ifadesini kullandı.

Samara Bölgesi Sanayi Enerji ve Teknoloji Bakanı Vladislav V. Kapustin ise “Türk otomotiv endüstrisinin tecrübesine ihtiyaç duyuyoruz. Bu alanda somut adımlar atılmasını arzu ediyoruz. Bundan böyle iki taraf da ortak noktada buluşup birlikte önemli adımlar atacağız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!