Rusya Ermenistan'a gazı kapattı

Güncelleme Tarihi:

Rusya Ermenistana gazı kapattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2009 16:55

Rusya, İnguş Cumhuriyeti yakınlarında doğal gaz boru hattı altına yerleştirilen bombaların bulunması üzerine, bu hat üzerinden Ermenistan'a gönderilen gaz akışını durdurdu.

İnguş Cumhuriyeti polisinden yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin Ermenistan'a doğal gaz taşıyan bu hattın altına yerleştirilen 2 bomba bulduğunu ve bunları etkisiz hale getirdiği belirtilerek, bölgede yapılan araştırmalarda başka patlayıcıya rastlanmadığı kaydedildi.
Yetkililer, Kuzey Osetya ve İnguş Cumhuriyeti'nin de gazının sağlandığı boru hattında gaz sevkıyatının yeniden başlatılması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü belirtti.
Rusya'dan yılda 2 milyar metreküp civarında gaz alan Ermenistan gaz şirketi ArmRosGazprom'un sözcüsü Şuşanik Sardaryan da yaptığı açıklamada, Ermeni tüketicilerin gaz kesintisinden olumsuz etkilenmediğini belirterek, "Gaz sevkıyatı yeniden başlayıncaya kadar depolarımızdaki gazı kullanacağız" dedi.
Eski Sovyet Cumhuriyetlerine gönderilen Rus gazı, son yıllarda güvenlik endişeleri veya siyasi anlaşmazlıklar nedeniyle sık sık kesintiye uğruyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!