Rüşdü Saracoğlu Koç Allianz Yönetim Kurulu Başkanı oldu

Güncelleme Tarihi:

Rüşdü Saracoğlu Koç Allianz Yönetim Kurulu Başkanı oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2008 10:56

Koç Allianz Yönetim Kurulu Başkanlığına, 6 yıldır Koç Allianz Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Rüşdü Saracoğlu'nun getirildiği duyuruldu.

Koç Allianz'dan yapılan yazılı açıklamada, Koç Allianz Yönetim Kurulu Başkanlığını Saracoğlu'na devreden Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç'un, üyesi olduğu Allianz Uluslararası Danışma Kurulu çalışmalarına katılmayı sürdüreceği belirtildi.

Koç Holding Finans Grubu Başkanı olarak 2007'nin sonuna kadar görev yapan Rüşdü Saracoğlu'nun, kariyerine IMF'de ekonomist olarak başladığı, Merkez Bankası Başkanlığı sonrasında 20. dönem milletvekili olarak TBMM'ye girdiği ve ekonomiden sorumlu devlet bakanı olduğu hatırlatılan açıklamada, 2009'dan itibaren Allianz olarak yoluna devam edecek Koç Allianz'da, Başkan Vekili Enrico Cucchiani, Koç Allianz'ın eski genel müdürlerinden Cemal Zağra ve M. Kemal Olgaç, Koç Allianz Genel Müdürü George D. Sartorel, Candemir Önhon ve Klaus Dührkop'un, yeni dönemde de yönetim kurulunda yer almaya devam ettikleri kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!