Rus şirketi rafineri için araştırma yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Rus şirketi rafineri için araştırma yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2006 12:14

LUKOIL Eurasia Petrol Genel Müdürü ve Azerbaycan, Gürcistan, Türkiye Bölge Sorumlusu Fikret Aliev, Samsun veya Zonguldak'a rafineri kurmak için ön araştırma yaptıklarını bildirdi. Şirket rafinerinin yanında dağıtım ve pazarlama şirketi de kuracak.

Aliev, beraberinde LUKOIL Petrol Şirketi Genel Müdür Yardımcısı İlham Rzayev, LUKOIL Petrol Şirketi İkinci Başkan Yardımcısı Abulgas Kliçmuradov ve LUKOIL Petrol Şirketi Stratejik Gelişim Departmanı Müdür Yardımcısı Mihail Antonov ile birlikte Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti.

Rafineri kurmak için Samsun veya Zonguldak'ta alternatif yer arayışlarını sürdürdüklerini belirten Aliev, bu kapsamda Samsun'a geldiklerini ve çeşitli temaslarda bulunduklarını söyledi.

Rafineri için yer araştırmalarının sürdüğünü kaydeden Aliev, “Zonguldak'a rafineri kurmak için henüz karar vermedik. Samsun'a ön araştırma yapmaya geldik. Yapacağımız rafineri 2.5-3 milyar dolarlık bir yatırım. Yıllık 8 ile 10 bin ton kapasiteli olacak. Rafineri haricinde dağıtım ve pazarlama şirketi de kuracağız” dedi.

Vali Güzeloğlu da, heyetin böyle bir amaç için Samsun'a gelmesinden çok mutlu olduğunu ifade etti. Samsun'a rafineri kurulmasının çok önemli bir proje olduğunu kaydeden Güzeloğlu, “Samsun'un altyapı ve yatırımlarla ilgili kriterlerinin incelenmesi noktasında en üst düzeyde olan zenginlikleri ve yatırım için taşıdığı önem büyük. Daha önceden başlayan görüşmelerimiz bugün önemli bir aşamaya gelmiş bulunuyor. Ben ülkemize ve Samsun'a hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!